Cristiano Ronaldo Bio ❤

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

GOIH ComM (född 5 februari 1985) är en portugisisk professionell fotbollsspelare som spelar som en framåt för Serie A-klubben Juventus och kaptener det portugisiska landslaget. Ofta betraktas som den bästa spelaren i världen och allmänt betraktas som en av de största spelarna genom tiderna, Ronaldo har vunnit fem Ballons d’Or och fyra europeiska gyllene skor, som båda är rekord för en europeisk spelare. Han har vunnit 32 stora troféer i sin karriär, inklusive sju ligatitlar, fem UEFA Champions Leagues, ett UEFA-EM och en UEFA Nations League-titel. Ronaldo har rekorden för de mest internationella målen (109, bunden med Ali Daei), de flesta målen (134) och assists (42) i Champions League och flest mål i EM (14). Han är en av de få inspelade spelarna som har gjort över 1 100 professionella karriäruppträdanden och har gjort över 780 officiella seniorkarriärmål för klubb och land.

Född och uppvuxen på Madeira började Ronaldo sin seniorklubbkarriär och spelade för Sporting CP, innan han signerade med Manchester United 2003, 18 år. Efter att ha vunnit FA-cupen i sin första säsong hjälpte han United att vinna tre på varandra följande Premier League-titlar, Champions League och FIFA Club World Cup; vid 23 års ålder vann han sin första Ballon d’Or. 2009 var Ronaldo föremål för den då dyraste fotbollsöverföringen när han signerade till Real Madrid i en överföring värd 94 miljoner euro (80 miljoner pund). Där vann han 15 troféer, inklusive två La Liga-titlar, två Copas del Rey och fyra Champions League-titlar, och blev klubbens toppmålsscorer. Efter att ha anslutit sig till Madrid slutade Ronaldo tre gånger för Ballon d’Or.

Bakom Lionel Messi – hans upplevda karriärrival – innan han vann back-to-back Ballons d’Or 2013–2014 och igen 2016–2017. Efter att ha vunnit en tredje Champions League-titel i rad 2018 blev Ronaldo den första spelaren som vann trofén fem gånger.

2018 undertecknade han för Juventus i en överföring värd 100 miljoner euro (88 miljoner pund), den högsta avgift som någonsin betalats av en italiensk klubb och den högsta som någonsin har betalats för en spelare över 30 år. Han vann två Serie A-titlar, två Supercoppa Italiana och en Coppa Italia under sina tre första säsonger med klubben.

  • I februari 2021 blev Ronaldo den första personen i världen som nådde 500 miljoner följare över Facebook, Instagram och Twitter.
  • I mars 2021 passerade han den brasilianska legenden Peles måluppsägning; ett hat trick mot Serie A fiende Cagliari drev honom upp till 770 mål i alla tävlingar.
  • Hans fyraåriga kontrakt med Juventus är värt i genomsnitt 64 miljoner dollar per år och löper ut 2022.
  • Ronaldo, en fem gånger FIFA-spelare på året, 2020 blev den första aktiva lag-sport-idrottaren som överträffade 1 miljard dollar i karriärintäkter.
  • Förutom en livstidsavtal med Nike, tjänar Ronaldo pengar på planen med sina CR7-märkta kläder, accessoarer, hotell och gym.

Med spel som avbröts av pandemin i år tvingades idrottsligor och lag att anpassa sig – och anpassa de gjorde. Här är några av våra favorithistorier från ett tumult år. Medan affären säkert är ett bra steg i rätt riktning, en liga som innehåller Juventus talisman Cristiano Ronaldo – en av de största fotbollsstjärnorna med mer än 500 miljoner följare över sociala medier – borde få mycket mer, särskilt på en lukrativ marknad som USA .

Ronaldo gjorde sin internationella debut för Portugal 2003 vid 18 års ålder och har sedan dess tjänat över 170 möss, inklusive uppträdande och poäng i elva stora turneringar, och blev Portugals mest avslutade spelare och hans lands toppmålsscorer. Han gjorde sitt första internationella mål på Euro 2004 där han hjälpte Portugal att nå finalen och antog full kaptenskap för landslaget i juli 2008. 2015 utsågs Ronaldo till den bästa portugisiska spelaren genom tiderna av det portugisiska fotbollsförbundet. Året efter ledde han Portugal till deras första triumf i en större turnering genom att vinna Euro 2016 och fick Silver Boot som den näst högsta målskytten i turneringen.

En av de mest säljbara och berömda idrottare i världen, Ronaldo rankades som världens högst betalda idrottare av Forbes 2016 och 2017 och världens mest berömda idrottare av ESPN från 2016 till 2019. Tiden inkluderade honom på deras lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen 2014. Han är den första fotbollsspelaren, liksom bara den tredje idrottsmannen, som tjänar en miljard dollar i sin karriär.

Juventus Cristiano Ronaldo har kopplats till en flytt till franska jättar PSG de senaste dagarna. Det är den klubben där någon potentiell överföring är vettig.

Real Madrids ledande målscorer hela tiden
Position: Framåt
Konkurrenskraftiga uppträdanden: 438
Mål: 451
Internationella mössor med Portugal: 154

Cristiano Ronaldo är en del av Real Madrids arv och kommer för alltid att komma ihåg som en av de stora ikonerna under klubbens historia. Han avslöjades vid Santiago Bernabéu den 6 juli 2009, där han förenades av Eusebio och Alfredo Di Stéfano, och sedan den dagen fortsatte målen att komma. Han nettade 451 gånger i 438 tävlingsuppträdanden med Real Madrid (i genomsnitt över ett mål ett spel). Han registrerade sig i alla tävlingar som han presenterade i: 312 i LaLiga, 105 i Champions League, 22 i Copa del Rey, sex i Club World Cup, fyra i den spanska Super Cup och två i UEFA Super Cup.

En spell full av poster


Under sina nio säsonger som Real Madrid-spelare, Ronaldo säkrade ett antal imponerande rekord: klubbens ledande målscorer hela tiden, de ledande markörerna i Europacupens historia (han gjorde 105 mål för Real Madrid i Champions League) den ledande madridista-målskytten i LaLiga (312) det högsta antalet spel där en spelare har gjort tre eller flera gånger i LaLiga-historien (34) och de flesta mål som har gjorts av en Real Madrid-spelare under en enda säsong (61).

Under sin tid på klubben klädde han också rekordet för de flesta mål som gjordes i en Champions League-kampanj (17) och avslutade tävlingen som den ledande målscorerna vid sex tillfällen. Klubbpresident Florentino Pérez märkte honom som “arvingen till Alfredo Di Stéfano”, och precis som Don Alfredo har han lämnat ett outplånligt märke på historien för världens bästa klubb.

Leave a Comment