Kylian Mbappé Bio ❤

Kylian Mbappé Lottin

(född 20 december 1998) är en fransk professionell fotbollsspelare som spelar som en framåt för Ligue 1-klubben Paris Saint-Germain och det franska landslaget.

Mbappé började sin seniorkarriär med Ligue 1-klubben Monaco och debuterade 2015, 16 år. Med dem vann han en Ligue 1-titel, Ligue 1 Young Player of the Year och Golden Boy-utmärkelsen. 2017, han signerade för ligan rivaler Paris Saint-Germain på ett initialt lån, som gjordes permanent 2018 i en överföring värd 180 miljoner euro plus tillägg, gör honom till den näst dyraste spelaren och dyraste tonåringen, Mbappé vann tre Ligue 1-titlar, tre Coupe de France-titlar, utsågs till Ligue 1 Player of the Year två gånger, och har avslutat som Ligue 1 toppscorer under tre säsonger i rad. Han är också den tredje högsta målskytten i klubbens historia.

På internationell nivå debuterade Mbappé för Frankrike 2017, 18 år gammal. Vid FIFA-VM 2018 blev Mbappé den yngsta franska spelaren som gjorde mål vid ett VM och blev den andra tonåringen, efter Pelé, som gjorde mål i en VM-final. Han slutade som den gemensamma näst högsta målskytten när Frankrike vann turneringen och han fick Bästa Young Player och French Player of the Year-priserna för sina föreställningar.

  • Franskmannen har ett fullt kontrakt med Paris Saint-Germain fram till 2022 och tjänar över 20 miljoner dollar årligen plus prestationsbonusar.
  • Stjärnan framåt är Ligue 1: s regerande spelare på året och har vunnit utmärkelsen två gånger. Han har varit ligans toppmålscorer tre säsonger i rad.
  • 2020 tillkännagav EA Sports honom för omslaget till “FIFA 21”, vilket gjorde honom till en av de yngsta någonsin att nå det varumärkets cover solo.
  • 2018, vid 19 års ålder, blev Mbappé den näst yngsta (efter Pelé) som gjorde mål i en VM-final.
  • Vid 22 år gammal har Mbappe samlat 37 fler mål för klubb och land än Lionel Messi hade på samma ålder och 99 fler än Cristiano Ronaldo.

Tidigt liv

Mbappé föddes i Paris [5] och uppföddes i Bondy, Seine-Saint-Denis, en kommun 10,9 km (6,8 mi) från centrum av Paris.[6] Hans far, Wilfried, kommer från Kamerun, och liksom att vara Mbappés agent, är en fotbollstränare, medan hans mor, Fayza Lamari, är av algeriskt (Kabyle) ursprung och är en tidigare handbollspelare.[7] [8] Han har en yngre bror, Ethan, som spelade för PSG: s under 12-trupp 2018.[9] [10] Mbappés adoptivbror, Jirès Kembo Ekoko, är också en professionell fotbollsspelare.[11] Han växte upp och hans idol var Cristiano Ronaldo, en spelare som han såg ut att efterlikna.[12] [13] Som barn gick Kylian Mbappé till en privat katolsk skola i Bondy, där han ansågs akademiskt begåvad [14] men extremt orubblig.

Tidig karriär

“Han hade teknik och vision i spelet som de flesta barn bara inte har. Han har ögon i bakhuvudet. Han vet hur han kan förutse vart bollen ska gå. Här spelade han aldrig för sin riktiga åldersgrupp, han lekte alltid med äldre barn eftersom det inte var någon mening att lämna honom med barn i sin egen ålder.”
—Atmane Airouche, president för AS Bondy, på Mbappé som barn.[8]
Mbappé började sin karriär på AS Bondy, tränad av sin far, Wilfried. En annan av hans ungdomstränare på AS Bondy, Antonio Riccardi, uttalade

Första gången jag tränade honom var när han var sex år gammal. Du kan säga att han var annorlunda. Kylian kunde göra mycket mer än de andra barnen. Hans dribling var redan fantastisk och han var mycket snabbare än de andra. Han var den bästa spelaren jag någonsin sett på 15 års coachning här. I Paris finns det många talanger men jag hade aldrig sett en talang som han. Han var vad vi kallar en “spricka” (den bästa).

Så småningom flyttade han till Clairefontaine-akademin och tog på sig en mängd imponerande föreställningar som ledde till många franska klubbar, och Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City och Bayern München och försökte signera honom.[8] Vid 11 års ålder bjöd Real Madrid Mbappé att träna med sina under 12-år och besöka klubbens anläggningar.

Monaco


2015–16: Utveckling
I oktober 2015 fördes Mbappé in av Leonardo Jardim för att vara en grundpelare i Monacos B-lag men hans nivå av skicklighet och mognad ledde till att han blev befordrad till huvudgruppen efter bara tre veckor. Han debuterade sitt första lag två månader senare den 2 december 2015 i en 1–1 Ligue 1-hemmalag mot Caen och ersatte Fábio Coentrão efter 88 minuter. Han blev därför Monacos yngsta första lagsspelare någonsin i åldern 16 år och 347 dagar, och bröt Thierry Henrys rekorduppsättning 21 år tidigare.

Den 20 februari 2016, Mbappé gjorde sitt första mål för klubbens första lag, ett stopp-tid mål i ett hem Ligue 1 3–1 seger över Troyes; vid 17 års ålder och 62 dagar, han blev den yngsta målscorerna för första laget i Monacos historia—återigen förskjuta Henry i processen. Den 6 mars 2016 undertecknade Mbappé sitt första proffskontrakt, ett treårigt avtal, som binder honom till Monaco fram till juni 2019. I en intervju med CNN uttalade Vadim Vasilyev, AS Monacos vice president, som spelade en nyckelroll i Mbappé som undertecknade sitt första proffskontrakt med Ligue 1-klubben, att han tidigt visste att Mbappé var ett “fenomen.”

2016–17: Genombrott och ligatitel

Mbappé värmer upp för Monaco 2017
Mbappé gjorde det första hat-tricket i sin första lagkarriär den 14 december 2016 i 7–0-rutan i Rennes i Coupe de la Ligue-omgången på 16 på Stade Louis II – det första hat-trick som alla Monaco-spelare gjorde i tävlingen sedan Sonny Anderson i 1997.
Den 11 februari 2017 fick Mbappé det första Ligue 1-tricket i sin karriär i hemmaseger 5–0 över Metz; vid 18 år och två månader blev han den yngsta spelaren som fick ett Ligue 1-trick sedan Jérémy Ménez gjorde det för Sochaux redan 2005.

Den 21 februari, Mbappé gjorde Monacos andra mål i den 40: e minuten med en halvvolley efter att ha fått Fabinhos långa boll över motståndarnas baklinje (det var hans första UEFA Europa League eller UEFA Champions League-mål någonsin och han blev den näst yngsta franska målaren i UEFA Champions League-historien bakom Karim Benzema) i UEFA Champions League-omgången med 16 första etappmatch mot Manchester City, som Monaco förlorade 5–3. Den 5 mars, Mbappé gjorde två mål i första halvlek i hemmaseger 4–0 Ligue 1 över Nantes för att få sin Ligue 1-karriär till tio mål och bli den yngsta spelaren under de senaste 30 åren som träffade Ligue 1 / Division 1 tio- karriär -mål märke. Hans stag mot Nantes den 5 mars tog upp sin säsong 2016–17 till nio Ligue 1-mål och fem Ligue 1-assistenter på bara 822 minuter av Ligue 1-fotboll.

Leave a Comment