Neymar Bio ❤

Neymar da Silva Santos Júnior

(född 5 februari 1992), känd som Neymar, är en brasiliansk professionell fotbollsspelare som spelar som en framåt för Ligue 1-klubben Paris Saint-Germain och det brasilianska landslaget. Han betraktas allmänt som en av de bästa spelarna i världen.


Neymar kom fram på Santos, där han debuterade 17 år. Han hjälpte klubben att vinna två på varandra följande Campeonato Paulista-mästerskap, en Copa do Brasil och Copa Libertadores 2011; den senare var Santos första sedan 1963. Neymar utsågs två gånger till årets sydamerikanska fotbollsspelare, 2011 och 2012, och flyttade snart till Europa för att gå med i Barcelona. Som en del av Barcelonas attackerande trio med Lionel Messi och Luis Suárez vann han kontinentaldiskanten La Liga, Copa del Rey och UEFA Champions League och hamnade på tredje plats för FIFA Ballon d’Or 2015 för sina föreställningar. Han uppnådde sedan en inhemsk dubbel under säsongen 2015–16. 2017, Neymar överfördes till Paris Saint-Germain i ett drag värt 222 miljoner euro, gör honom till den dyraste spelaren någonsin. I Frankrike, Neymar vann tre ligatitlar, tre Coupe de France, och två Coupe de la Ligue, som inkluderade en inhemsk diskant och att bli vald till Ligue 1-spelare för året i sin debutsäsong. Neymar hjälpte PSG att uppnå en inhemsk fyrdubbla under säsongen 2019–20, och ledde klubben till sin första Champions League-final någonsin.

Spelarinformation

Födelsedatum: 05/02/1992

Födelseort: Brasilien

Klubb: Paris Saint-Germain

Tropp: 10

Position: Striker

FRÅN DATUM

Santos Barcelona 3 juni 2013 48,6 miljoner pund

Barcelona PSG 04 aug 2017 £ 200,0m

Med 68 mål i 111 matcher för Brasilien sedan han debuterade vid 18 års ålder är Neymar den näst högsta målskytten för sitt landslag och släpper bara Pelé. Han var en nyckelspelare i Brasiliens segrar vid Sydamerikanska ungdomsmästerskapet 2011, där han slutade som ledande målscorer, och FIFA Confederations Cup 2013, där han vann Golden Ball som spelare i turneringen. Hans deltagande i FIFA-VM 2014 och Copa América 2015 avbröts av skador respektive avstängning innan han fångade Brasilien till deras första olympiska guldmedalj i herrfotboll vid sommar-OS 2016. Två år senare, efter att ha avstått från kaptenskapet, presenterade han vid FIFA-VM 2018, och efter att ha missat Copa América 2019 genom skada, hjälpte Brasilien till en plats i 2021-turneringen.

Utanför planen rankas Neymar bland världens mest framstående idrottsmän. SportsPro utsåg honom till den mest säljbara idrottaren i världen 2012 och 2013, och ESPN citerade honom som världens fjärde mest berömda idrottsman 2016. 2017 inkluderade Time honom i sin årliga lista över de 100 mest inflytelserika i världen. Under 2018 rankade France Football Neymar till världens tredje högst betalda fotbollsspelare. Året efter rankade Forbes honom som världens tredje högst betalda idrottare och släppte en plats till fjärde år 2020.

Starta livsstil

Neymar da Silva Santos Júnior föddes i Mogi das Cruzes, São Paulo, till Neymar Santos Sr. och Nadine da Silva. Han ärvde sitt namn från sin far, som är en tidigare fotbollsspelare och blev hans sons rådgivare när Neymars talanger började växa. Neymar kommenterar sin fars roll: “Min far har varit vid min sida sedan jag var liten. Han tar hand om saker, min ekonomi och min familj, Neymar kombinerade sin kärlek till futsal med gatufotboll. Neymar sa att futsal hade ett stort inflytande på att han växte upp, hjälper honom att utveckla sin teknik, tankehastighet och förmåga att utföra rörelser i trånga utrymmen.

2003, Neymar flyttade med sin familj till São Vicente, där han började spela för ungdomssidan Portuguesa Santista. Sedan, senare 2003, de flyttade till Santos, där Neymar gick med i Santos FC. Med framgången med sin ungdomskarriär och extra inkomst, familjen köpte sin första fastighet, ett hus bredvid Vila Belmiro, Santos hemmastadion. Deras familjelivskvalitet förbättrades, eftersom Neymar vid 15 års ålder tjänade 10 000 reais per månad och vid 16 125 000 reais per månad. Som 17-åring undertecknade han sitt första fulla professionella kontrakt, uppgraderades till Santos första lag och började underteckna sina första sponsringavtal.

Teamkarriär

Santos
Ungdom
Neymar började spela fotboll i en tidig ålder och han upptäcktes snart av Santos FC som erbjöd honom ett kontrakt 2003, där han infördes i deras ungdomsakademi, som tidigare har producerat brasilianska internationals som Coutinho, Clodoaldo, Diego , Elano och Alex. Han gick också med Pepe, Pelé och Robinho för att starta sin karriär på klubben, smeknamnet Peixe. Medan i ungdomsakademin träffade Neymar Paulo Henrique Ganso och blev goda vänner i processen. I åldern 14 reste Neymar till Spanien för att pröva med Real Madrid ungdomslag, vid den tidpunkt då Real hade stjärnor som Ronaldo, Zinedine Zidane, David Beckham, Roberto Carlos och Robinho.

Han stannade dock inte i Madrid, eftersom hans far beslutade då att han föredrog att den unga underbarnen skulle fortsätta växa upp medan han spelade på Santos

2009: Debut säsong


Neymar debuterade den 7 mars 2009 trots att han bara var 17 år gammal. Han fördes under de senaste trettio minuterna, i en 2–1 seger mot Oeste.n finalen, men Santos led ett 4–2 sammanlagt nederlag mot Corinthians. Under sin första säsong gjorde Neymar 14 mål i 48 matcher.

2010: Campeonato Paulista framgång

“18-åringen är en fantastisk möjlighet. Han är snygg och skicklig, kan slå försvararen på vardera sidan, kapabel att kombinera bra och full av knep som han kan använda produktivt i och runt straffområdet.”


—Sydamerikansk fotbollsjournalist Tim Vickery på Neymar 2010.
Neymar fortsatte sin uppstigning 2010 och den 15 april 2010 gjorde han fem mål för Santos i en 8–1 rutt i Guarani i kvalificeringsstegen i Brazilian Cup.[28] Efter Campeonato Paulista 2010 där Neymar gjorde 14 mål i 19 matcher, [22] krönades klubben till mästare efter en 5–5 sammanlagd seger över Santo André i finalen

2012: Sydamerikas bästa spelare

Den 5 februari 2012, när han fyllde 20, Neymar gjorde sitt 100: e mål som professionell fotbollsspelare, mot Palmeiras i Campeonato Paulista. Den 25 februari 2012 – gjorde han två mål, varav en var från 25 meter – och skapade två assists för att hjälpa hans sida till en 6–1 seger över Ponte Preta. Den 25 augusti 2012, han fick ett stöd i 2–1 borteseger på Palmeiras.[58] Den 3 november 2012, i Brasileiro Série A bortarmatur på Cruzeiro, gjorde Neymar ett hat-trick och hjälpte Felipe Andersons mål, att hjälpa hans sida till en 4–0 seger.

Leave a Comment