Kevin De Bruyne Bio ❤

Belgisk fotbollsspelare

Kevin De Bruyne (född 28 juni 1991) är en belgisk professionell fotbollsspelare som spelar som mittfältare för Premier League-klubben Manchester City, där han är vice kapten och det belgiska landslaget. Han är en av bara tre spelare (de andra är Cristiano Ronaldo och Thierry Henry) som har vunnit PFA Players ‘Player of the Year-priset rygg mot rygg, och den enda mittfältaren och den belgiska spelaren som har gjort det i engelsk fotbollshistoria.

De Bruyne började sin karriär på Genk, där han var en vanlig spelare när de vann belgiska Pro League 2010–11. 2012 gick han med i den engelska klubben Chelsea, där han användes sparsamt och lånades sedan ut till Werder Bremen. Han tecknade med Wolfsburg för 18 miljoner pund 2014, där han etablerade sig som en av de bästa spelarna i Bundesliga och var integrerad i klubbens DFB-Pokal-vinst 2014–15. Sommaren 2015 gick De Bruyne med i Manchester City för en klubbrekord 54 miljoner pund. Han har sedan dess vunnit tre Premier League-titlar, fem League Cups och en FA Cup med klubben. Under 2017–18 hade han en betydande roll i Manchester Citys rekord när han blev det enda Premier League-laget som uppnådde 100 poäng under en enda säsong. Under 2019–20 band De Bruyne rekordet för de flesta assists i en Premier League-säsong och tilldelades säsongens spelare.

De Bruyne gjorde sin fulla internationella debut 2010 och har sedan dess tjänat över 80 möss och gjort 22 mål för Belgien. Han var medlem i de belgiska trupperna som nådde kvartfinalen både vid FIFA-VM 2014 och på UEFA Euro 2016. Han representerade Belgien vid FIFA World Cup 2018, där Belgien vann slutspelet för tredje plats mot England och utsågs till FIFA World Cup Dream Team.

De Bruyne har utsetts i UEFA Champions League-säsongen fyra gånger, IFFHS-världslaget för män, årets UEFA-lag och årets ESM-lag tre gånger vardera, Frankrikes fotbollsvärld XI och Bundesliga Team of the Year. Han har också vunnit säsongens Premier League Playmaker två gånger, Manchester Citys säsongsspelare tre gånger, PFA-spelarnas spelare två gånger, säsongens UEFA Champions League-mittfältare, årets Bundesliga-spelare, årets fotbollsspelare (Tyskland) årets belgiska idrottsman och IFFHS världens bästa spelare.

  • Kevin De Bruynes skaderisk visar att Man City måste matcha sin ambition på överföringsmarknaden

Kevin De Bruyne sade att ansvaret uppvägde långsiktigt tänkande när det gällde att spela i Belgiens Euro 2020-kvartfinal på fredag.

Efter att ha skadat sin fotled i föregående omgång hyllade De Bruyne det “mirakel” -arbete som utförts av de belgiska teamläkarna för att få honom tillräckligt fit för att presentera mot Italien trots att han inte tränade i uppstarten.

Det var ett mirakel som jag spelade idag eftersom det definitivt var skada på min fotled. En tår i mina ligament, ”sa han efter matchen.

“Men jag kände ansvaret för att spela för mitt land idag. Synd att jag inte kunde göra mer.”

Å ena sidan är det en verklig oro för Manchester City att höra De Bruyne bekräfta att han potentiellt förvärrade en skada.

  • Kevin De Bruyne talar om “otrolig” återkomst från ligamentskada i Belgien förlust till Italien

Manchester City och Belgiens mittfältare Kevin De Bruyne hävdar att de “försökte allt” efter att ha lidit en 2-1-förlust mot Italien i Euro 2020-kvartfinalen på bekostnad av den tidigare Blues-chefschefen Roberto Mancini.

Första halvlekens mål från Nicolo Barella och Lorenzo Insigne satte Italien på väg till seger, med den tidigare Manchester United-anfallaren Romelu Lukaku som gjorde mål från platsen som svar för Belgien.

Roberto Martinezs män som vi inte kunde hitta en utjämnare mot en hård italiensk sida – men De Bruyne insisterar på att det inte var för att försöka.

De Bruyne talade med den belgiska radiostationen RTBF och sa: “Vissa människor kommer att vara arga. Andra besvikna, men i slutändan är skillnaden liten. Supportarna såg att vi försökte, vi kämpade till slutet.”

  • Roberto Martinez singlar ut Man City-stjärnan Kevin De Bruyne efter Belgiens förlust till Italien

Roberto Martinez valde ut Kevin De Bruyne som spelaren som visade de egenskaper som belgiska fans borde vara stolta över efter deras kvartfinal i Europa-mästerskapet i Italien.

Manchester City-spelaren De Bruyne missade början av turneringen efter att ha drabbats av ansiktsfrakturer i Champions League-finalen, och efter att ha arbetat sig tillbaka till fitness lämnade en otäck tackling i den senaste 16 segern över Portugal honom oförmögen att träna för mycket av förberedelserna för Italien.

De Bruyne själv medgav att det var ett mirakel att han kunde spela i matchen, och efteråt talade hans tränare honom för att han gav exemplet med att ge allt för ditt landslag.

“Jag tror att vi lyckades med att Axel [Witsel] och Kevin och Eden [Hazard] gick in i turneringen väldigt, väldigt bra och du kunde se spelarnas inställning,” sade Martinez. “De började växa in i turneringen och de har varit en riktig bonus. De hjälpte oss verkligen från det ögonblick de kunde vara på planen.

EN AV VÄRLDENS FOTBALLS BÄSTA ATTACKING SPELARE …

City var en högt rankad ung som har utvecklats till en av de finaste mittfältarna i spelet och säkrade Kevin De Bruynes tjänster sommaren 2016.

Känd som en av kontinentens hjälpkungar anlände han med ett stort rykte, men efter bara en hel säsong i Manchester var det uppenbart att det var mer än motiverat.

Med sin kreativitet och öga för ett försvar som delar upp passet har han fortsatt att etablera sig som en av Pep Guardiolas nyckelspelare och vunnit två Premier Leagues, tre Carabao Cups, en FA Cup och Community Shield under processen.

INFO

Födelsedatum: 28 JUNI 1991

Plats: DRONGEN, BELGIEN

Nationalitet: BELGIEN

Position: MIDFIELDER

Gick med i staden: 30 AUGUSTI 2015

Genk

De Bruyne började sin karriär med hemstadsklubben KVV Drongen 1997. Två år senare gick han med Gent och flyttade till Genk 2005. De Bruyne fortsatte sin utveckling i sin ungdomsuppsättning och belönades för hans framsteg genom att bli befordrad till den första laggruppen 2008. Från en intervju med sin ungdomsklubb avslöjades det att De Bruyne var Liverpool-fan och beundrare av Michael Owen.De Bruyne gjorde sin första lagdebut för Genk i ett 3–0 nederlag på Charleroi den 9 maj 2009. Har etablerat sig i laget följande säsong.

Leave a Comment