Eden Hazard Bio ❤

Belgisk fotbollsspelare

Eden Michael Hazard (född 7 januari 1991) är en belgisk professionell fotbollsspelare som spelar som kantlinje eller attackerande mittfältare för den spanska klubben Real Madrid och kaptener det belgiska landslaget. Känd för sin kreativitet, driblande och förbipasserande anses han vara en av de bästa spelarna i sin generation.

Hazard är son till två tidigare fotbollsspelare och började sin karriär i Belgien och spelade för lokala ungdomsklubbar. 2005 flyttade han till Frankrike, där han började sin seniorkarriär med Ligue 1-klubben Lille. Hazard tillbringade två år i klubbens akademi och, vid 16 års ålder, debuterade han i november 2007. Han blev en integrerad del av Lille-teamet under manager Rudi Garcia. Under sin första hela säsong, han blev den första icke-franska spelaren som vann Ligue 1 Young Player of the Year-utmärkelsen, och följande säsong blev den första spelaren som vann priset två gånger. Hazard är son till två tidigare fotbollsspelare och började sin karriär i Belgien och spelade för lokala ungdomsklubbar. 2005 flyttade han till Frankrike, där han började sin seniorkarriär med Ligue 1-klubben Lille. Hazard tillbringade två år i klubbens akademi och, vid 16 års ålder, debuterade han i november 2007.

Han blev en integrerad del av Lille-teamet under manager Rudi Garcia. Under sin första hela säsong blev han den första icke-franska spelaren som vann Ligue 1 Young Player of the Year-priset, [9] och följande säsong blev den första spelaren som vann priset två gånger.

Efter att ha gjort över 190 spelningar och gjort 50 mål för Lille, signerade Hazard för den engelska klubben Chelsea i juni 2012. Han vann UEFA Europa League i sin första säsong och årets PFA Young Player i sin andra. Under säsongen 2014–15 hjälpte Hazard Chelsea att vinna League Cup och Premier League och förtjänade honom årets FWA-fotbollsspelare och PFA-spelarnas utmärkelser för årets spelare. Två år senare vann han sin andra engelska ligatitel när Chelsea vann Premier League 2016–17. 2018 vann han FA-cupen och utsågs till FIFA FIFPro World XI. Han vann Europa League igen med Chelsea i juni 2019 och gick sedan med Real Madrid i en överföring värd upp till 150 miljoner euro och vann La Liga under sin skadade debutsäsong.

Efter att ha representerat sitt land på olika ungdomsnivåer debuterade Hazard för det belgiska landslaget i november 2008, 17 år, i en vänskapsmatch mot Luxemburg. Nästan tre år efter sin debut gjorde Hazard sitt första internationella mål mot Kazakstan i oktober 2011. Han har sedan dess tjänat över 110 möss och var medlem i den belgiska truppen som nådde kvartfinalen i FIFA World Cup 2014, UEFA Euro 2016 och UEFA Euro 2020. Vid FIFA-VM 2018 kapade han Belgien till tredje plats som var deras bästa mål i historien och fick Silver Ball som den näst bästa spelaren i turneringen. Sedan 2015 har han varit kapten för laget, vilket sammanföll med den tid Belgien blev världens främsta på FIFA-rankning för män för första gången.

Premier League Record

Utseende: 245
Mål: 85
Assists: 54

Utmärkelser och utmärkelser

Spelare av säsong 1 (2014/15)

Månadens mål 2 (2016/17, 2018/19)

Premier League Champion 2 (2014/15, 2016/17)

Playmaker 1 (2018/19)

Månadens spelare 2 (oktober 2016, september 2018)

SPELARDATA

Namn i hemlandet: Eden Michael Hazard
Födelsedatum: 7 januari 1991
Födelseort: La Louvière Belgien
Ålder: 30
Höjd: 1,75 m
Medborgarskap: Belgien
Position: attack – Left Winger
Fot: båda
Spelaragent: Släktingar
Nuvarande klubb: Real Madrid Real Madrid
Gick med: 1 juli 2019
Kontraktet löper ut: 30 juni 2024
Outfitter: Nike

Hazard hoppas vara redo för euro, men inte säker på fitness :

BRUSSEL: Eden Hazard hoppas vara redo att spela för Belgien i deras öppningsspel för EM men är fortfarande osäker på om han kommer att passa i tid, berättade framåt på en nyhetskonferens på måndag.
Den belgiska kaptenen sa att han var mentalt redo men fysiskt fortfarande osäker efter en säsong fylld med skada.
“Det har varit ett komplicerat år men jag hoppas vara redo för det första spelet. Jag måste ta det dag för dag och se hur det går med den medicinska personalen, ”sade han.
“Jag missade säsongens sista matcher på Real Madrid, så jag har haft tid att vila och så får vi se hur det går.”
Hazard presenterade sparsamt för Real Madrid den här säsongen på grund av ett pågående ankelproblem och vann det sista av 106 möss för Belgien sedan november 2019.

“Vi kommer att se på träningen de närmaste dagarna före euron. Vi har lite tid innan vår första match och jag vill vara redo för den, ”tillade han.
Belgien, topp på FIFA-rankingen, startar sin kampanj mot Ryssland i St Petersburg den 12 juni.
Hazard sa också att han förväntade sig att stanna på Real Madrid nästa säsong, även efter tränaren Zinedine Zidanes avgång och i kölvattnet av mediespekulation över hans framtid i klubben.
“Jag ser inte mig själv lämna, jag har fortfarande tre år kvar i mitt kontrakt, vi vet att mitt första år var dåligt på grund av skadan,” sade han.
“Jag känner mig själv och att om jag är redo att spela och passar helt, kan jag göra fantastiska saker för klubben. Efter euron är min plan att göra allt för den här klubben.”

Euro 2020: Hazard, De Bruyne, Witsel startar alla Belgiens nästa Euro-spel:

BRUSSEL: Kapten Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Axel Witsel kommer alla att starta Belgiens nästa europamästerskapsmatch mot Finland i St Petersburg på måndag, sa tränaren Roberto Martinez.
Trioen kämpade alla med skada före turneringen men visade sitt värde för Belgiens sak i torsdagens 2-1-seger över Danmark och kom på att vända lagets förmögenhet efter att Belgien hade släpt vid halvtid i Köpenhamn.
“Det var viktigt att de kunde vara där för att avsluta spelet och nu känner jag Eden, Axel och Kevin kommer att börja mot Finland eftersom vi måste se hur de är och hur länge de kan spela och det är en möjlighet för oss att sträcka deras matchkondition till en maximal nivå,”Minez berättade på en nyhetskonferens på fredag.
Trioen har totalt 301 mössor och deras återgång till fitness stärker topprankade Belgiens chanser till en första större turneringsframgång.

Martinez sa att det också alltid var planen som Thomas Vermaelen skulle spela tillsammans med Toby Alderweireld och Jan Vertonghen i försvar på måndag.
Dedryck Boyata användes i den tredje centrala försvarspositionen i 3-0-segern över Ryssland och Jason Denayer var där för torsdagens seger i Danmark.
“Vi måste försöka vinna varje match,” tilllade Martinez och avvisade alla förslag om att fylla i resten av startuppställningen för deras sista grupp B-utflykt med fransspelare.
“Det kommer att ske förändringar mot Finland men det är exakt samma tillvägagångssätt eftersom det förbereder dig att fortsätta vinna.
“Vi är inte här för att gå så långt vi kan utan snarare för att vara så bra som vi kan. Och det betyder att du måste vinna varje match och som förbereder dig indirekt att vara redo för vad vi kan möta framöver.”

Leave a Comment