Zlatan Ibrahimović Bio ❤

Svensk fotbollsspelare

Zlatan Ibrahimović (svenska: [ˈslǎːtan ɪbraˈhǐːmʊvɪt 정l], bosniska: [zlǎtan ibraxǐː گit ,]; född den 3: e. Oktober 1981) är en svensk fotbollsproffs som är anfallare för A. C. Milan och det svenska landslaget. Ibrahimović betraktas allmänt som en av de bästa strejkarna någonsin. Han är en av de mest dekorerade aktiva fotbollsspelarna i världen och har vunnit 31 troféer i sin karriär. Han har uppnått över 570 karriärmål, inklusive mer än 500 klubbportar och har träffats under de senaste fyra decennierna.

Ibrahimović började sin karriär på Malmö FF 1999 och tecknade med Ajax två år senare. I Ajax fick Ibrahimović rykte som en av de mest lovande strejkarna i Europa och lämnade två år senare för att skriva under Juventus. Han var utmärkt i ett strejkpartnerskap med David Trezeguet i Serie A innan han flyttade till den nationella rivalen Inter Milan 2006, där han vann Capocannoniere (Series A Topscorer) 2008/09 och vann tre Serie A-titlar i rad. Sommaren 2009 flyttade han till Barcelona med en av de dyraste överföringarna i världen innan han återvände till Italien följande säsong och flyttade till AC Milan. Med dem vann han ytterligare en Serie A-titel under säsongen 2010/11 innan han flyttade till Paris Saint-Germain i juli 2012.

Under sin fyraåriga vistelse i Frankrike vann Ibrahimović ett antal troféer, inklusive fyra Ligue 1-titlar i rad, och var den bästa poängen i Ligue 1 under tre säsonger. I oktober 2015 blev han PSG: s ledande målscorer vid den tiden. 2016 flyttade han till Manchester United på en gratis överföring och vann FA Community Shield, Football League Cup och UEFA Europa League under sin första säsong. Ibrahimović gick med i den amerikanska klubben LA Galaxy 2018. Han återvände till AC Milan två år senare.

Du måste veta varför den svenska veteranen och AC Milan inte kommer att delta i EM i sommar

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att korsa alla sportgränser vid 39 års ålder och upplevde en fruktbar målsäsong i AC Milan.

Men vad den svenska internationella inte kommer att göra är att gå till euro med Sverige i sommar – och målet undersöker varför.

Varför spelar inte Zlatan Ibrahimovic på Euro 2020??

Ibrahimovic kommer inte att representera Sverige på Euro 2020 eftersom han utesluts från turneringen på grund av skada.

Anfallaren fick en knäskada i Serie A i maj under andra hälften av Rossoneri 3-0-seger mot Juventus

Han var inblandad i en kamp för bollen innan han gick ner i en icke-kontaktskada och fick så småningom tas bort från fältet och ersättas av Ante Rebic.

Som ett resultat utesluts Ibrahimovic för resten av säsongen – och syftar till att komma i form igen före klubbkampanjen 2021/22.

Efter matchen sa AC Milan-huvudtränaren Stefano Pioli: ”Ibra passade inte före matchen, nu har han knäsmärta och vi hoppas att det inte är för allvarligt.”

Ibrahimovic utesluts från nästa AC Milan-spel mot Turin efter att Pioli förklarade att anfallaren bara led av ett “lätt spridning”, men skadan visade sig vara allvarligare än ursprungligen trodde.

Vad sades?

Den svenska föreningen sa på sitt Twitter-konto: ”Idag informerade Zlatan [huvudtränare] Janne Andersson att hans skada skulle hindra honom från att delta i EM i sommar.

“Bra förbättring, Zlatan, vi hoppas se dig igen på fotbollsplanen snart!”

När kommer han att dra sig ur att spela??

Ibrahimovic har alltid varit blyg över sina pensionsplaner, och även när han närmar sig 40 visar han inga tecken på avmattning.

Svensken gick av med internationell fotboll 2016, men kallades sedan upp för sitt landslag för VM-kvalifikationer i mars.

Ibrahimovic tog på sig skorna för Sverige efter att ha visat att euron 2016 var nedslående och otydlig. Han gjorde ett enda målskott i tre matcher och gjorde inga mål.

Ibrahimović är en av elva spelare som har spelat 100 eller fler matcher för det svenska landslaget under en 20-årig internationell karriär. Med 62 mål är han landets ledande målscorer. Han representerade Sverige vid FIFA-världsmästerskapen 2002 och 2006 och vid UEFA-mästerskapen 2004, 2008, 2012 och 2016. Han tilldelades Guldbollen (Gyllene bollen), som vann ett rekord 12 gånger för årets svenska spelare, inklusive 10 gånger i rad från 2007 till 2016. Ibrahimovics cykelsparkmål för Sverige mot England vann FIFA Puskás Award 2013.

Ibrahimović utsågs till FIFA FIFPro World XI 2013 och till årets UEFA-team 2007, 2009, 2013 och 2014. 2013 slutade han fjärde på FIFA Ballon d’Or. 2015 rankades han av UEFA som den bästa spelaren någonsin när FourFourTwo-magasinet utsåg honom till den tredje största spelaren 2019 som aldrig vann tävlingen. I december 2014 utsågs han till den näst största svenska idrottaren någonsin av den svenska tidningen Dagens Nyheter efter tennisspelaren Björn Borg. På fältet är Ibrahimović känd för sin modiga person och sina uttalade kommentarer och hänvisar till sig själv i tredje person.

Tidigt liv

Ibrahimović föddes i Malmö, den 3: e. Oktober 1981. Han föddes son till en muslimsk Bosniak-far, Šefik Ibrahimović, som emigrerade till Sverige 1977, och en kroatisk katolsk mamma, Jurka Gravić, som också emigrerade till Sverige, där paret träffades för första gången. Ibrahimović började spela fotboll vid sex års ålder efter ett par fotbollsskor. Han flyttade mellan FBK Balkan, en Malmö-klubb grundad av jugoslaviska invandrare, Malmö BI och BK Flagg fotbollsklubbar för kort.

Som barn slog hans mor ibland honom på huvudet med en träsked som ofta brast. Efter att ha arresterats för att ha hanterat stulna varor grep socialtjänster in. Han var bekymrad över sin skilda mammas förmåga att hantera fem barn, varav en, Zlatans halvsöster, hade ett narkotikaproblem, skickades han till sin far vid nio års ålder. Zlatan hade lite mat med sin far, där kylen var fylld med öl. Han var ofta hungrig efter att ha kört till sin mamma för middag. Han stal och stal cyklar. Författaren David Lagercrantz, som tillsammans skrev I Am Zlatan, förklarar:


Komplex är det bästa ordet för att beskriva Zlatan. Å ena sidan är han en stark krigare som visste att han måste vara mycket svår att överleva. Så han börjar slåss hela tiden eftersom han alltid måste. Men en annan del av honom är sårbar. Han är en man som har skadats av sin uppväxt och använder allt detta för att skapa styrka för sig själv. I sin position skulle 99 av 100 män ha förgått, men han använde sin ilska för att göra bättre. Han sa till mig: “David, jag måste vara arg för att spela bra.”. När han lekte med medelklassbarn kände han sig underlägsen eftersom han hade på sig fel kläder och inte hade några pengar. Så han sa till sig själv: ”En dag kommer jag att visa dem!Det var hans motivation.

Leave a Comment