Andy Murray Bio ❤

Brittisk tennisspelare

Sir Andrew Barron Murray OBE (född 15 maj 1987) är en brittisk professionell tennisspelare från Skottland. Han har rankats som värld nr. 1 av Association of Tennis Professionals (ATP) i 41 veckor och slutade som årets slut nr. 1 2016. Han har vunnit tre Grand Slam-singeltitlar – två på Wimbledon (2013 och 2016) och en på US Open (2012) – och har nått elva stora finaler. Murray rankades i topp 10 för alla utom en månad från juli 2008 till oktober 2017 och slutade inte lägre än Nej. 4 av åtta av de nio årsskiftet under det här intervallet. Murray har vunnit 46 ATP-singeltitlar, inklusive 14 ATP Masters 1000-evenemang.

Ursprungligen tränad av sin mor Judy tillsammans med sin äldre bror Jamie, flyttade Murray till Barcelona vid 15 års ålder för att träna på Sánchez-Casal Academy. Han började sin professionella karriär när Roger Federer och Rafael Nadal etablerade sig som de två dominerande spelarna i herrtennis. Murray hade omedelbar framgång på ATP Tour och gjorde sin topp 10-debut 2007 vid 19 års ålder. År 2010 hade Murray och Novak Djokovic separerat sig från resten av herrtennis och gick med Federer och Nadal i Big Four, gruppen av spelare som har dominerat herrtennis. Murray kämpade initialt mot resten av Big Four och förlorade sina första fyra stora finaler – tre till Federer och en till Djokovic. Han gjorde sitt Grand Slam-genombrott 2012 genom att besegra Djokovic för att vinna US Open.

Med denna titel blev han den första brittiska Grand Slam singelmästaren sedan Virginia Wade 1977 och den första manliga mästaren sedan Fred Perry 1936. En månad tidigare hade han vunnit herrarnas guldmedalj mot Federer vid OS i London 2012.

Sedan hans första stora titel 2012 till 2016 nådde Murray ytterligare sex stora finaler – fem mot Djokovic – inklusive tre på Australian Open. Han vann två av dessa möten på Wimbledon 2013 och 2016. Murray hade sin bästa säsong 2016. Under det året gjorde Murray tre stora finaler och vann Wimbledon för andra gången. Dessutom försvarade han sina mäns singelguldmedalj vid Rio-OS 2016 för att bli den enda spelaren med två olympiska guldmedaljer i singlar. Han blev också värld nr. 1 för första gången och klädde årets slut nr. 1 ranking genom att vinna sin enda ATP-final mot Djokovic. Sedan det året har Murray kämpat med olika skador och fallit ur topp 100 2018 på grund av att han bara sällan spelade på turné.

Murray är en all-court-spelare som utmärker sig särskilt när han återvänder serve och konstruerar poäng. Han anses allmänt ha en av de bästa och mest konsekventa tvåhänderna på ATP Tour. Murray anses vara en nationell hjälte i Storbritannien för att återupprätta landet som en ledande styrka inom herrtennis för första gången sedan början av 1900-talet. Han och hans bror har också ledat Storbritanniens Davis Cup-lag till en titel 2015. Murray har uttalats som feminist och blev den andra topp 10-spelaren i ATP Tours historia för att ha en kvinnlig tränare när han anställde Amélie Mauresmo.

102: Rank
16: Flytta
4-4: W-L
0: Titlar
209 674 $: Prispengar

Land: Storbritannien
Ålder: 34
Födelsedatum: 15 maj 1987
Födelseort: Glasgow, Skottland
Bostad: Surrey, England
Höjd: 6 fot. 3 tum. (1,91 meter)
Vikt: 181 kg. (82,3 kilo)
Spelar: Rätt hand
102 SINGLES RANK
139 DUBBLER RANK

Tidigt och personligt liv

Andy Murray föddes i Glasgow, Skottland, son till Judy Murray (née Erskine) och William Murray.
Hans morfar, Roy Erskine, var en professionell fotbollsspelare i slutet av 1950-talet. Murray är en anhängare av Hibernian Football Club, ett av lagen som hans farfar representerade, Murray växte upp i Dunblane och gick på Dunblane Primary School. Han och hans bror var närvarande under massakern i Dunblane-skolan 1996, då Thomas Hamilton dödade 16 barn och en lärare innan han sköt sig själv;

Murray täckte sig i ett klassrum. Murray säger att han var för ung för att förstå vad som hände och är motvillig att prata om det i intervjuer, men i sin självbiografi Hitting Back säger han att han deltog i en ungdomsgrupp som drivs av Hamilton och hans mor gav Hamilton hissar i hennes bil. Murray gick senare på Dunblane High School.

Mästerskap spelade: 14
Händelser: Gentlemen’s Singles
Bästa singlar: W, (2013, 2016)
Bästa dubblar: 2, (2019)
Years Turned Pro: 2005
Karriärmatchningar vann: 680
Karriärmatchningar förlorade: 204
High Rank for Singles: 1
Hög rang för dubblar: 51
Karriärprispengar: 62 009 732 USD

Andy Murray är historiens mest framgångsrika brittiska tennisspelare. När han slutade Storbritanniens 77-åriga väntan på en hemvuxen manlig Wimbledon-mästare, vann 3 Grand Slam-titlar, två olympiska guldmedaljer och ledde Storbritannien till Davis Cup-härlighet, har han överskridit tennis och blivit en av de mest beundrade och respekterade idrottare på planeten .

“Jag arbetar med AMC-designarna på alla delar, med teknisk prestanda i hjärtat av förfarandet. Det är viktigt att draperformerna under de högsta förhållandena. Jag tycker verkligen om att testa det, ge min matplats och vara del av designprocessen.”

Varje AMC-produkt är resultatet av en kompromisslös sökning efter de marginella detaljerna som gör att plagg kan överträffa när det är viktigast. Med hjälp av patenterade tyger och rigorösa tester av elitidrottare lämnar vi ingen sten ovändad för att skapa produkter som är tekniskt överlägsna allt annat på sportklädmarknaden.

SOM VÄRT AV ANDY


Match Kit bärs uteslutande på domstolen av Andy. Kombinera ett extremt lätt, mycket svettigt wicking-tyg med en Maroon och Optic White-färgkombination för en tidlös stil.

Säsongen 2021

Murray skulle börja sin säsong på Australian Open 2021 igen som ett jokertecken men detta sattes i tvivel efter att ha testat positivt för COVID-19 den 14 januari. Den 22 januari bekräftades det att han skulle missa Australian Open på grund av att han inte kunde hitta en fungerande karantän efter sitt positiva test.

Hans första turnering 2021 var Open Sud de France där han förlorade i första omgången.[440] Därefter tävlade han på ABN Amro World Tournament i Rotterdam där han förlorade i andra omgången mot Andrey Rublev i mars.

Murray var till stor del inaktiv under de kommande tre månaderna på grund av en ljumskskada och hanterade bara två matchuppträdanden i dubblar på Italian Open i maj. Detta lämnade hans ranking för låg för en direkt post för French Open. Han bestämde sig för att gå in i kvalet eller försöka tjäna ett vildkort för att fokusera på den kommande gräsplanens säsong.

Han återvände till singelspel vid Queen’s Club Championships där han besegrade Benoît Paire i första omgången men förlorade i andra till 1: a frön, Matteo Berrettini, i raka uppsättningar.

Leave a Comment