Daniil Medvedev Bio ❤

Rysk tennisspelare

Daniil Sergeyevich Medvedev (född 11 februari 1996) är en rysk professionell tennisspelare. Han rankas för närvarande av Association of Tennis Professionals (ATP) som värld nr. 2, vilket är hans karriärhöga singelrankning som först uppnåddes den 15 mars 2021. Han har vunnit elva ATP Tour-singeltitlar, inklusive ATP-finalen 2020 där han besegrade de 3 bästa spelarna Novak Djokovic, Rafael Nadal och Dominic Thiem. Med segern blev Medvedev den första och enda spelaren som besegrade de 3 bästa rankade spelarna i världen på väg till titeln. Medvedev var också platsen vid US Open 2019 och Australian Open 2021, där han förlorade mot Nadal respektive Djokovic.

Medvedev debuterade ATP: s huvuddrabb vid dubbelevenemanget i Kreml Cup 2015. 2016 vann Medvedev sin första singelmatch på Ricoh Open 2016 i Nederländerna. Nästa år deltog han i en Grand Slam för första gången på Wimbledon, där han besegrade världen nr. 3, Stan Wawrinka, men förlorade i nästa omgång. Medvedev vann 2018 sina första ATP-titlar i Sydney och Winston-Salem och sin första ATP 500-titel i Tokyo. Han uppnådde ett genombrott 2019, gjorde sin topp 10-debut på Wimbledon och nådde sex turneringsfinaler i rad, inklusive en Grand Slam-final. Medvedev är en av bara två aktiva spelare utanför Big Four med tre Masters 1000-titlar, den andra är Alexander Zverev, mot vilken han tjänade två av dessa titlar.

Medvedev är en defensiv baseliner baserad på att spegla motståndarens spel. Hans spelstil innehåller stark avkastning med så få misstag som möjligt och gör spel oförutsägbara.

Ålder: 25 (1996.02.11)
Turned Pro: 2014
Vikt: 182 kg (83 kg)
Höjd: 198 cm
Födelseplats: Moskva, Ryssland
Bostad: Monte Carlo, Monaco
Spelar: Högerhänt, tvåhänt backhand
Tränare: Gilles Cervara

“Det är ett skämt!Daniil Medvedev arg efter att ha öppnat segern i Tokyo

Daniil Medvedev 2021
24 juli 2021 ATP Tennis Players, Daniil Medvedev, Tennis News
“Det är ett skämt!Daniil Medvedev arg efter att ha öppnat segern i Tokyo
Dela:

Daniil Medvedev lämnades olycklig efter sin öppningsrunda vid OS trots att han kämpade förbi Alexander Bublik i raka uppsättningar.

Efter sin seger på lördagen uppmanade ryssarna arrangörerna att försena starttiderna för olympiska tennismatcher fram till kvällen då spelarna kämpade i de höga Tokyo-temperaturerna.
Världen nummer två besegrade den kazakiska stjärnan 6-4, 7-6 (8) i den första omgången, men medgav efteråt att förhållandena var “några av de värsta” han någonsin har spelat i.

“Jag tror, som de gör i Mexiko, matcherna kanske börjar på 18:00 eftersom värmen faktiskt blir mycket lättare,” sade Medvedev, vars match började strax efter middagstid med temperaturen cirka 32 grader.

”Vi är här och vi vet att matcherna kommer att vara tidiga och att du inte kunde öva just nu. Jag tror inte att de kommer att ändra det mitt i turneringen, men det är vad som kan göras och det faktum att vi bara har en minut mellan omställningar är ett skämt.

”Jag tror att om du frågar 200 tennisspelare här, tror jag att 195 kommer att säga att en minut är ett skämt och det borde vara 1:30 som det är i asiatiska turneringar.

”Där jag bor på sommaren i Cannes kan vara riktigt het, jag tänker inte ljuga, men du måste spela. Det är OS, du går för medaljen. Du är inte här för att gråta om värme, det var riktigt tufft för oss båda.”

Tidigt och personligt liv

Daniil Sergeyevich Medvedev föddes i Moskva till Sergey Medvedev och Olga Medvedeva. Daniils far, en datoringenjör, har lyckats utveckla sin egen anläggningstjänst tack vare perestroika. Medvedev har två äldre systrar som heter Julia och Elena, 12 respektive 8 år som hans senior. När han var 9 år såg hans mor en annons för grupptenniskurser vid poolen där han tog simundervisning. Hans far uppmuntrade honom att registrera sig. Daniils andra barndomsaktiviteter förutom sport inkluderade cembalo och gitarrlektioner.

Medvedev studerade fysik och matematik på en specialskola innan han tog examen tidigt och registrerade sig i ekonomi och handel vid Moskva State Institute of International Relations. Senare tappade han ut för att fokusera på tennis. Han bytte sedan till det ryska statliga universitetet för fysisk utbildning, Sport, Ungdom, och turism, där han fick sitt examensbevis som tränare med sin familj flyttade han till Antibes, Frankrike där han tränade på tennisakademin. Hans föräldrar har ständigt bott i Frankrike sedan dess, som pensionärer.

Som ett resultat av att de mestadels bor utomlands efter 18 års ålder, Medvedev kan tala franska och engelska flytande, förutom hans infödda ryska.

Medvedev gifte sig med sin flickvän, Daria, i Moskva den 12 september 2018. I september 2019, han krediterade sitt äktenskap för att förbättra sina tennisresultat: “Innan jag kom med ett förslag, Jag hade varit på 65: e plats i rankningen, och sedan på tio månader har jag vunnit två stora turneringar och gått in i topp 10. Vi har återuppbyggt vårt liv betydligt, vi arbetar för varandra. Jag tjänar [pengar] och Dasha hjälper mig att tjäna mer “.

2015–2016: Tidig prokarriär

Medvedev debuterade ATP: s huvuddrack vid Kreml Cup 2015 och samarbetade Aslan Karatsev i dubbelevenemanget. De två besegrade Aliaksandr Bury och Denis Istomin i första omgången men besegrades av Radu Albot och František Čermák i andra omgången.

2019: Two Masters-titlar, US Open-finalen, sex raka finaler

Medvedev startade säsongen 2019 starkt genom att nå finalen i Brisbane International. Han besegrade tre tidigare topp fem spelare på väg till finalen, Andy Murray, Milos Raonic och Jo-Wilfried Tsonga, där han förlorade mot Kei Nishikori. Vid Australian Open 2019 sågs Medvedev 15: e, första gången han sågs i ett Grand Slam-evenemang. Han nådde 16-omgången för första gången i sin karriär där han besegrades av den eventuella mästaren Novak Djokovic i fyra uppsättningar. I februari vann Medvedev sin fjärde ATP-titel på Sofia Open och slog Márton Fucsovics i finalen i raka uppsättningar. Följande vecka förlorade Medvedev i semifinalen i ATP 500-turneringen i Rotterdam mot Gaël Monfils.

Medvedev gick in i Monte Carlo Masters 2019 och hade bara vunnit två av sina första 13 karriärmatcher på lerbanor. Trots detta nådde Medvedev sin första Masters 1000 kvartfinal någonsin i turneringen efter att ha besegrat värld nr 8, Stefanos Tsitsipas, i tredje omgången. I kvartfinalen fick Medvedev sin första triumf över en världsrankad spelare, när han besegrade Djokovic i tre uppsättningar. Hans körning slutade i semifinalen mot Dušan Lajović i raka uppsättningar.

Leave a Comment