Patrick Kane Bio đŸ–€

Ishockeyvinger

Patrick Timothy Kane II (född 19 november 1988) Àr en amerikansk professionell ishockey-högerfinger och suppleant för Chicago Blackhawks i National Hockey League (NHL). Blackhawks valde honom med det första övergripande valet i 2007 NHL Entry Draft. Kane representerade ocksÄ USA vid vinter-OS 2010 och 2014.

Kane har vunnit tre Stanley Cups som medlem i Blackhawks, 2010, 2013 och 2015, vann Conn Smythe Trophy som den mest vĂ€rdefulla spelaren i slutspelet 2013. Kane vann Hart Memorial Trophy som mest vĂ€rdefulla spelare och Art Ross Trophy som poĂ€ngmĂ€stare i NHL-sĂ€songen 2015–16. Kane, som ledde NHL med 106 poĂ€ng (46 mĂ„l, 60 assists), Ă€r den första amerikanskfödda spelaren som vann Art Ross Trophy som NHL: s poĂ€ngledare. Han var ocksĂ„ den första amerikanskfödda spelaren som vann Hart Trophy. 2017 utsĂ„gs han till en av de 100 största NHL-spelarna. Den 19 januari 2020 blev Patrick Kane den yngsta amerikanska spelaren som nĂ„dde 1 000 poĂ€ng för ordinarie sĂ€song.

Född: 19 november 1988
Födelseplats: Buffalo, NY, USA
Skott: vÀnster
Utkast: 2007 CHI, 1: a rd, 1: a pk (1: a totalt)

Spela karriÀr

Mindre och junior


Vid 14 Ärs Älder spelade Kane juniorhockey för USA Bobcats, gjorde mÄnga mÄl och fick titeln MVP. Kane flyttade till Michigan, dÀr han bodde med den tidigare NHL-spelaren Pat Verbeek, efter att ha varit övertygad om att spela för Honeybaked AAA hockeyklubb i Detroit. Klubben Àr en del av Midwest Elite Hockey League. Kanes karriÀr med Honeybaked varade i tre Är.

London Knights utarbetade Kane i femte omgĂ„ngen, 88: a totalt, i Ontario Hockey League Midget Draft 2004, men han valde att inte spela för Knights förrĂ€n sĂ€songen 2006–07. IstĂ€llet spelade han för USA: s U-18 National Team Development Program (NTDP), dĂ€r han ledde laget i poĂ€ng med 102 poĂ€ng. under sĂ€songen 2005–06 och övertrĂ€ffade den tidigare rekordhĂ„llaren Phil Kessel. Han spelade pĂ„ en linje med Sergei Kostitsyn och Sam Gagner följande sĂ€song med London och fick 145 poĂ€ng för OHL-poĂ€ngtiteln och kombinerade med Gagner och Kostitsyn för 394 poĂ€ng.

Kane and the Knights avslutade slutspelet genom att förlora i OHL: s Western Conference-final till Plymouth Whalers i en 4–1 bĂ€sta av sju serier. Han avslutade sin slutspelskampanj med 10 mĂ„l och 21 assists för 31 poĂ€ng i 16 matcher.

Den 27 april 2007 tillkÀnnagavs Kane som vinnaren av Emms Family Award för Ärets OHL-nybörjare. Han utsÄgs ocksÄ till löpare till John Tavares för Red Tilson Trophy som liga MVP .

Chicago Blackhawks (2007 – nu)

Kane, som gick in i NHL Entry Draft 2007, rankades först bland nordamerikanska framtidsutsikter av NHL Central Scouting Bureau och valdes först totalt av Chicago Blackhawks. St. Louis Blues erbjöd sig att handla Blackhawks sina 9: e, 24: e och 26: e övergripande val i 2007-utkastet för att förvĂ€rva Chicagos första övergripande urval och utkast till Kane. Den 25 juli 2007 tillkĂ€nnagav Blackhawks general manager Dale Tallon att de hade undertecknat Kane till ett treĂ„rigt kontrakt. Kane kastade den ceremoniella första tonhöjden vid ett Chicago Cubs-spel den 25 juni 2007 pĂ„ Wrigley Field.[11] Kane gick senare med Denis Savard, Blackhawks trĂ€nare, i att sjunga “Take Me Out to the Ball Game”. Kane kastade ocksĂ„ den första tonhöjden pĂ„ ett Buffalo Bisons (AAA) -spel i augusti.

Kane med en avbrott under sin första NHL-sÀsong, februari 2008
Ka
ne debuterade NHL den 4 oktober 2007 mot Minnesota Wild. Han spelade in sitt första assist och första shootout-mĂ„l (en spelvinnare) tvĂ„ dagar senare mot Dominik HaĆĄek frĂ„n Detroit Red Wings. Han gjorde sitt första NHL-mĂ„l den 19 oktober och slog JosĂ© ThĂ©odore i Colorado Avalanche. Med en snabb start pĂ„ sin rookie-kampanj, den 2 november, utsĂ„gs Kane till mĂ„nadens NHL Rookie för oktober efter att ha gjort 5 mĂ„l och 11 assists i 12 matcher. Den 15 december besökte Kane och Blackhawks Buffalo Sabres för att markera Kanes första Ă„terkomst till Buffalo som en professionell hockeyspelare. Kane fick en speciell jubel frĂ„n sin hemstad och en speciell ceremoni hölls före matchen. Blackhawks förlorade matchen 3–1, med Kane som gjorde sitt ensamma mĂ„l. Kane avslutade sin första NHL-kampanj ovanpĂ„ rookie-poĂ€ngloppet med 72 poĂ€ng. Den 12 juni 2008 fick han Calder Memorial Trophy, tilldelad Ă„rets NHL: s nybörjare och slutade före lagkamraten Jonathan Toews och Washington Capitals framĂ„t Nicklas BĂ€ckström.

Internationellt spel

Kane har tÀvlat internationellt för USA. Han representerade först USA i 2006 IIHF U18 Championships, dÀr han ledde turneringen i poÀng med 12 poÀng (fem mÄl och sju assists) i bara sex spelade matcher. Hans tvÄ poÀng per match tempo ledde USA till guldmedaljen och fick honom individuella all-star team utmÀrkelser.


NÀsta Är flyttade han till USA: s U20-team vid World Juniors 2007. Han var en av endast tre spelare i laget som spelade stor juniorhockey. Han fortsatte sin internationella takt med fem mÄl och fyra assists i sju matcher för att hamna pÄ andra plats i turneringspoÀng och Äterigen fÄ ett all-star lagval. Hans team presterade inte lika bra som hans U18-lag, men de lyckades gÄ hem med bronsmedaljen. Efter att ha gjort NHL och inte kunnat spela i WJC 2008 pÄ grund av professionella Ätaganden med Chicago Blackhawks, spelade han i vÀrldsmÀsterskapen 2008. Han publicerade 10 poÀng (tre mÄl och sju assists) i sju matcher nÀr USA slutade pÄ femte plats.

Kane valdes ut för att representera USA i de olympiska spelen 2010 i Vancouver, dÀr han och laget vann silvermedaljen. Under turneringen gjorde han tre mÄl och tvÄ assists i sex matcher. Kane representerade USA igen i de olympiska spelen 2014 i Sochi. Han missade tvÄ straffskott i en förlust mot Finland i bronsmedaljspelet.

Den 9 april 2018 utsĂ„gs Kane till kapten för Team USA för IIHF World Championship 2018. Kane gjorde tvĂ„ mĂ„l inklusive en vinnare i en seger 3–2 mot Tjeckien i kvartfinalen. Det amerikanska laget avslutade tĂ€vlingen med bronsmedaljen efter att ha förlorat mot Sverige i semifinalen men slog Kanada. Kane avslutade mĂ€sterskapen som turneringens ledande mĂ„lscorer med Ă„tta mĂ„l och 12 assists i 10 matcher. Han utsĂ„gs till den mest vĂ€rdefulla spelaren för 2018-mĂ€sterskapet för mĂ€n.

Leave a Comment