Auston Matthews Bio đŸ–€

Ishockeycenter

Auston Taylour Matthews (född 17 september 1997) Àr en amerikansk professionell ishockeycenter och suppleant för Toronto Maple Leafs i National Hockey League (NHL). Född i San Ramon, Kalifornien, flyttade Matthews och hans familj till Scottsdale, Arizona, nÀr han var spÀdbarn. Efter att ha spelat baseball och hockey under sin barndom utvecklade han ett sÀrskilt intresse för hockey efter att ha sett den lokala Arizona Coyotes spela. Matthews spelade för USA Hockey National Team Development Program i United States Hockey League (USHL) och spelade för ZSC Lions i Swiss National League innan han utarbetades till NHL 2016 och vann samma schweiziska cuptitel samma Är . Matthews ansÄgs allmÀnt vara toppmöjligheterna för utkastet och valdes först totalt av Toronto Maple Leafs.

Matthews blev den första spelaren i modern NHL-historia som gjorde fyra mĂ„l i sin NHL-debut. Han gjorde 40 mĂ„l under sin första sĂ€song 2016–17, satte Maple Leafs rookie-rekord och blev bara den andra nybörjaren sedan lockout 2004–05 för att nĂ„ milstolpen (tillsammans med Alexander Ovechkin); han Ă€r bara den fjĂ€rde tonĂ„ringen i ligahistorien för att uppnĂ„ bragden. Hans prestanda vann honom Calder Memorial Trophy som NHL: s bĂ€sta nybörjare för sĂ€songen. 2020–21 vann Matthews Maurice “Rocket” Richard Trophy som ligans ledande mĂ„lscorer med 41 mĂ„l i 52 matcher.

Internationellt har Matthews representerat USA i flera turneringar inklusive en U17 WHC-guldmedalj, tvÄ U18 WJC-guldmedaljer och tvÄ IIHF World U20 Championship-upptrÀdanden.

Auston Matthews | # 34

Född: 17 september 1997
Födelseplats: San Ramon, CA, USA
Skott: vÀnster
Utkast: 2016 TOR, 1: a rd, 1: a pk (1: a totalt)
Position: C
Ålder: 23
Höjd: 191 cm / 6’3 “
Vikt: 100 kg
Nation: USA / Mexiko
Ungdomslag: Arizona Bobcats
Kontrakt: 23/24

Spela karriÀr

Junior


Matthews utarbetades 57: e övergripande av Western Hockey League (WHL) Everett Silvertips i WHL Bantam Draft 2012 men valde att spela för USA Hockey National Team Development Program, som deltar i United States Hockey League (USHL). Den sĂ€songen spelade han för U.S. National U17 Team (USDP), dĂ€r han fick nationell uppmĂ€rksamhet frĂ„n NHL-speiderna, till och med med pĂ„ NHL-webbplatsen, med tonvikt pĂ„ hans unika sydvĂ€stra bakgrund. Under sin andra sĂ€song med U.S. National U18 Team (USDP) Matthews slutade först i ligapoĂ€ng med 116 poĂ€ng (55 mĂ„l och 61 assists) bryter National Team Development Program-rekordet med 102 poĂ€ng som Chicago Blackhawks Patrick Kane satt 2005–06 och bĂ€st Buffalo Sabres ‘Jack Eichel med 29 poĂ€ng. Den 21 maj 2015 vann Matthews USA Hockey Bob Johnson Award för utmĂ€rkt internationell tĂ€vling.

ZSC Lions


Snarare Ă€n att fortsĂ€tta i amerikansk amatörhockey eller spela större juniorhockey i Canadian Hockey League, Matthews valde att spela professionellt för sin sista sĂ€song innan han var berĂ€ttigad till NHL Entry Draft 2016, efter att ha missat NHL Entry Draft-avstĂ€ngningsdatumet 2015 med tvĂ„ dagar. Den 7 augusti 2015 undertecknade han ett Ă„rs kontrakt för att spela i Swiss National League A (NLA) för ZSC Lions. Matthews kontaktades av Lions huvudtrĂ€nare Marc Crawford, som blev förskrĂ€ckt av hans skridskoĂ„kning och puckbesittning medan han letade efter 2015 U18 Championships. Crawford ringde snabbt Matthews agent, Pat Brisson, för att diskutera förslaget att underteckna spelaren till laget. Matthews och hans familj gick snabbt överens nĂ€r turneringen hade avslutats och tillbringade de nĂ€rmaste mĂ„naderna pĂ„ att ansöka om olika pappersarbete. Efter att ha missat de första fyra matcherna i ordinarie sĂ€song 2015–16 gjorde han sin NLA-debut den 18 september 2015 och gjorde sitt första mĂ„l i matchen mot mĂ„lvakten Benjamin Conz frĂ„n HC Fribourg-GottĂ©ron pĂ„ hemsis i Hallenstadion. Han skulle tillbringa större delen av sĂ€songen pĂ„ en linje med Robert Nilsson och hitta kemi med veteran framĂ„t.

Toronto Maple Leafs


I slutet av juni valdes Matthews först totalt i NHL Entry Draft 2016 av Toronto Maple Leafs och blev den första amerikanen som valts ut med toppvalet sedan Patrick Kane 2007. Matthews hade allmĂ€nt förvĂ€ntats gĂ„ först totalt i flera mĂ„nader fram till evenemanget, genomgĂ„ende toppning av prospektdiagram och stora scoutingreporter. Mediespekulationer antydde att Matthews och teamet hade engagerat sig i en mindre kontraktsstrid om frĂ„gan om prestationsbonusar; Matthews bad teamet om ett kontrakt som liknar Connor McDavid eller Jack Eichel, som bĂ„da vĂ€rderades till 3,775 miljoner dollar per Ă„r, inklusive bonusar. Även om Maple Leafs general manager Lou Lamoriello hade varit mycket öppen över hans missnöje med att inkludera bonusar i spelarkontrakt tidigare, han var tydlig nĂ€r han konstaterade att prestationsbonusar aldrig var ett problem nĂ€r han förhandlade om Matthews kontrakt. Lamoriello hade tidigare varit inblandad i en kontraktsstrid medan han var med New Jersey Devils med fjĂ€rde övergripande plockning Adam Larsson i frĂ„gan om bonusar; det fanns inga bonusklausuler inkluderade i Larssons ingĂ„ngskontrakt.

2019-20

I början av sĂ€songen 2019–20 utsĂ„gs Matthews till en alternativ kapten för Maple Leafs. Han gjorde tvĂ„ mĂ„l i sĂ€songöppnaren mot Ottawa Senators den 3 oktober och blev den fjĂ€rde spelaren i NHL-historien som gjorde mĂ„l i var och en av deras första fyra sĂ€songsöppnare. FrĂ„n det spelet rankade Matthews tredje plats i NHL med 116 mĂ„l i 215 matcher sedan han debuterade 2016. Den 7 oktober utsĂ„gs Matthews till veckans tredje NHL-stjĂ€rna.

2020-21


Under sĂ€songen 2020–21 spelade Matthews 41 mĂ„l under den förkortade 56-spelsĂ€songen och blev den första Maple Leaf som vann Maurice “Rocket” Richard Trophy som spelaren som gjorde flest mĂ„l under den ordinarie sĂ€songen. Maple Leafs slutade först i den all-kanadensiska North Division och mötte Montreal Canadiens i den första omgĂ„ngen av 2021 Stanley Cup-slutspelet, men besegrades i sju matcher trots att de hade en 3-1-serie ledning. Matthews spelade bara ett mĂ„l och fyra assists i Maple Leafs femte raka tidiga utgĂ„ng.

Poster

  • De flesta mĂ„l gjorde i en NHL-debut i modern tid (fyra mĂ„l) och övertrĂ€ffade Alex Smart, RĂ©al Cloutier, Fabian –
  • Brunnström och Derek Stepan (tre mĂ„l).
  • De flesta mĂ„l av en amerikansk-född nybörjare som övertrĂ€ffade Neal Broten som gjorde 38 mĂ„l i sin rookie-sĂ€song
  • med Minnesota North Stars under sĂ€songen 1981–82.
  • De flesta pĂ„ varandra följande matcher med ett skott pĂ„ mĂ„l för att starta en karriĂ€r. Han avslutade sin 103-
  • spelstrimma i en seger pĂ„ 4–1 över Calgary Flames den 28 november 2017.
  • Den yngsta spelaren (21 Ă„r) som spelar in flera poĂ€ng i vart och ett av sitt lags första fem matcher under en sĂ€song och övertrĂ€ffade Wayne Gretzky (22 Ă„r).

Leave a Comment