AB de Villiers Bio đŸ–€

Afrikansk cricketer

Abraham Benjamin de Villiers (född 17 februari 1984) Àr en före detta sydafrikansk professionell cricketer. En av de mest Àlskade utlÀndska spelarna i Indien. Han har rekordet för snabbaste 50 100 och 150 i ODI-cricket och han Àr den enda batsman som nÄgonsin har genomsnitt över 50 med en strejkfrekvens pÄ över 100 (slagmÀn med minst 5000 körningar). Han betraktas allmÀnt som en av de största batsmÀnnen genom tiderna. De Villiers utsÄgs till Ärets ICC ODI-spelare tre gÄnger under sin 15-Äriga internationella karriÀr och var en av de fem Wisden-cricketersna i decenniet i slutet av 2019.

AB de Villiers började sin internationella karriÀr som wicket-keeper-batsman, men han har oftast spelat enbart som en batsman. Han slog vid olika positioner i slagordning, men frÀmst i mellanordningen. Betraktas som en av de mest innovativa och destruktiva batsmÀnnen i modern tid, liksom en av de största genom tiderna, Àr de Villiers kÀnd för en rad oortodoxa skott, sÀrskilt bakom wicket-keeper. Han debuterade internationellt i en testmatch mot England 2004 och spelade först en One Day International (ODI) i början av 2005. Hans debut i Twenty20 International cricket kom 2006. Han fick över 8000 körningar i bÄde test- och ODI-cricket och Àr en av de mycket fÄ batsmÀnnen som har ett slaggenomsnitt pÄ över femtio i bÄda formerna av spelet. I begrÀnsad overs cricket, han Àr en attackerande spelare. Han har rekordet för det snabbaste ODI-talet pÄ bara 31 bollar. Han spelade ocksÄ in de snabbaste ODI 50 och 150. Han har ett hÀlsosamt genomsnitt pÄ 63,52 i VM.

de Villiers kapade Sydafrika i alla tre formaten, Àven om han efter en serie skador gick ner frÄn testkaptenskapet. 2017, han gick av frÄn att kapta de nationella programmen med begrÀnsad övergÄng och i maj 2018, han tillkÀnnagav sin pension frÄn alla former av internationell cricket, i januari 2020, de Villiers uttryckte sin avsikt att göra ett internationellt comeback och spela för Sydafrika i T20 World Cup 2020. Senare i maj 2021 bekrÀftade de Villiers CSA (Cricket South Africa) att han inte kommer att gÄ ut med pension och att hans pension Àr slutgiltig för en gÄng för alla.

Personlig information

Född: 17 februari 1984 (37 Är)
Födelse: PlacePretoria
Höjd: 178 cm
Roll: WK-Batsman
Batting Style: Right Handed Bat
Bowling Style: Högerarm medium

En batsman av hisnande chutzpah och företag. En cricketer med överfylld talang och temperamentet för att sĂ€kerhetskopiera den. En fĂ€ltare som kan hoppa höga byggnader och fortfarande komma med fĂ„ngsten – och som lyckligtvis kommer att röra sig bakom stubbarna till wicketkeeper’s plats om det behövs. En fin rugbyspelare, golfare och tennisspelare. AB de Villiers har framtrĂ€tt som en av Sydafrikas storheter.

De Villiers Àr en 360-graders batsman som kan slÄ vilken boll som helst, var som helst, mot alla bowlar. Faktum Àr att hans utbud av uppfinningsrika skott har vuxit nÀr hans karriÀr har utvecklats. Han har rankats bland de bÀsta test- och ODI-batsmÀnnen i vÀrlden och har etablerat en kultliknande efterföljande i T20-cricket, dÀr hans förestÀllningar i IPL har fÄtt honom en legion av indiska fans.

De Villiers gjorde sin testdebut mot England 2004 (i samma match som Dale Steyn), dÄ han valdes efter bara 16 förstklassiga matcher. Han öppnade batting i den matchen. Han flyttades senare in i mellanordningen och bad att hÄlla wicket. Det skulle bli historien om hans karriÀr. De Villiers har slagit överallt frÄn nr 1 till nr 8 och presterat bra i de flesta av dessa positioner.

Efter en kort nedgÄng i formen 2006 och 2007 ÄtervÀnde de Villiers tidigt 2008 med en blÄsande 103 inte av 109 bollar i Durban mot VÀstindien. Senare samma Är blev han den första sydafrikanen som gjorde ett dubbelt sekel mot Indien med sina obesegrade 217 pÄ Ahmedabad. Han toppade det med 174 pÄ Leeds i Sydafrikas första serievinst i England sedan Ätertagandet och en 106 * mot Australien i Perth i landets första serievinst i Australien efter Ätertagandet. Det var de Villiers bÀsta testÄr, med 1061 körningar pÄ 58,94.

Han kom först nĂ€ra det igen 2010, dĂ„ han fick 996 körningar under kalenderĂ„ret. Hans 278 * mot Pakistan i Abu Dhabi gav honom den högsta individuella poĂ€ngen av en sydafrikan i testkricket (Hashim Amla fick senare ett trippelhundratal). Samma Ă„r slog de Villiers ocksĂ„ tre pĂ„ varandra följande ODI-Ă„rhundraden – tvĂ„ mot Indien och ett mot VĂ€stindien.

Andra gÄngen han kom inom beröringsavstÄnd frÄn fyra siffror under ett testkalenderÄr var 2013 dÄ han gjorde 933 körningar för att sÀkerstÀlla att Sydafrika behöll testmace de vann 2012. DÄ hade de Villiers ocksÄ accepterat ansvaret för heltidstesthandskar efter Mark Bouchers pension, liksom ODI- och T20-kaptenen efter att Graeme Smith lade av. Senare överlÀmnade han T20-regeringarna till Faf du Plessis.

De Villiers blomstrade med det extra ansvaret, Ă€ven nĂ€r oro över en kronisk ryggskada vĂ€xte. Han befriades frĂ„n att hĂ„lla sig i kortare format för att koncentrera sig pĂ„ kaptenskap nĂ€r Quinton de Kock ingick i sydafrikanska truppen. År 2014 hade han ocksĂ„ överlĂ€mnat testhĂ„llarens handskar till de Kock. Det verkade vara ett förnuftigt beslut eftersom Smith gick i pension i mars samma Ă„r och de Villiers tros vara den naturliga eftertrĂ€daren. Men han förbises till förmĂ„n för Amla.

Det gjorde ingenting för att dĂ€mpa de Villiers beslut. Han kom tillbaka med Ă€nnu mer slĂ„ende kraft Ă€n tidigare och i januari 2015 bröt rekordet för det snabbaste ODI-talet och nĂ„dde det pĂ„ bara 31 bollar mot VĂ€stindien pĂ„ Wanderers. Det var det högsta varningsskriket han kunde ha gjort för Sydafrikas chanser vid VM 2015, men det visade sig vara falskt. Trots inspirerande ledarskap frĂ„n de Villiers, som rutinmĂ€ssigt kallade sitt lag “det bĂ€sta” i turneringen, böjde Sydafrika sig i semifinalstadiet.

Den ena etappen de Villiers tÀnkte inte pÄ var internationell T20-cricket, dÀr han ofta befann sig slÄ för lÄgt i line-up och med inte tillrÀckligt med tid för att pÄverka. Han korrigerade det genom IPL, dÀr han var en av Royal Challengers Bangalores mest framgÄngsrika spelare. I en minnesvÀrd match i 2014-upplagan av tÀvlingen slog de Villiers sin landsmann Steyn för 23 körningar i en över.

Med de Villiers i hög efterfrÄgan frÄn utlÀndska ligor blev hans arbetsbelastning en samtalspunkt under sommaren 2015-16 dÄ han föreslog att han skulle behöva titta pÄ sÀtt att lÀttare belastningen. Det fanns rykten om förtidspensionering men de frÄgades nÀr han ombads att stÄ som testkapten nÀr Amla gav upp jobbet i mitten av serien mot England. Det var ett jobb de Villiers alltid hade velat och accepterat omedelbart. Han utsÄgs till permanent testkapten i januari 2016.
ESPNcricinfo-personal

Leave a Comment