Ricky Ponting Bio ūüĖ§

Australisk cricketer

Ricky Thomas Ponting (f√∂dd 19 december 1974) √§r en australisk cricketcoach, kommentator och f√∂re detta cricketer. Han anses vara en av de mest framg√•ngsrika kaptenerna i internationell crickethistoria, med 220 segrar i 324 matcher med ett vinnande f√∂rh√•llande p√• 67,91%. Ponting var kapten f√∂r det australiensiska landslaget under sin “gyllene era”; mellan 2004 och 2011 i tester och 2002 och 2011 i One Day Internationals (ODIs). Han √§r en specialiserad h√∂gerh√§nt batsman, en utm√§rkt slip / close f√•ngstf√§ltare samt en mycket tillf√§llig bowler. Han fick namnet “Cricketer of the Decade 2000″.

Ponting representerade Tasmanian Tigers i australiens inhemska cricket, Hobart Hurricanes i Australiens inhemska T20-tävling Big Bash League, och spelade i den indiska Premier League med Kolkata Knight Riders 2008. Han anses allmänt vara en av de bästa batsmännen i modern tid, tillsammans med spelare som Sachin Tendulkar i Indien och Västindiska Brian Lara. Den 1 december 2006 nådde han det högsta betyg som uppnåddes av en testbatsman i 50 år, även om detta överträffades av Steve Smith i december 2017. Han står tvåa i listan över cricketers efter antal internationella århundraden som poängts bakom Sachin Tendulkar.

Han är den enda australiensiska testkaptenen som har lett sin sida till tre separata nederlag i Ashes-serien, men ledde Australien till deras andra seger 5-0 Ashes såväl som seger vid 2003 och 2007 Cricket World Cups och var också medlem i 1999 års VM-vinnande lag under Steve Waugh. Han ledde också Australien till ICC Champions Trophy-seger två gånger i rad, 2006 och 2009. Efter att ha varit involverad i över 160 tester och 370 ODI är Ponting Australiens ledande löpare i test- och ODI-cricket. Han är en av endast fyra spelare (tillsammans med Sachin Tendulkar, Rahul Dravid och Jacques Kallis) i historien för att ha fått 13 000 testkörningar. Statistiskt sett är han en av de mest framgångsrika testkaptenerna genom tiderna, med 48 segrar i 77 tester mellan 2004 och 31 december 2010. Som spelare är Ponting den enda cricketer i historien som är involverad i 100 testseger. Ponting har också rekordet för att ha varit inblandad i de flesta ODI-segrar som spelare, med 262 segrar.

Den 29 november 2012 tillkännagav Ponting sin avgång från testkricket, dagen innan han skulle spela i Perth Test mot Sydafrika. Detta var hans 168: e och sista testutseende, motsvarande den australiska rekorden som hölls av Steve Waugh.Ponting gick i pension den 3 december 2012 med ett testslaggenomsnitt på 51,85. Han fortsatte att spela cricket runt om i världen. I februari 2013 tillkännagavs att han skulle kapta Mumbai-indianernas lag i den indiska Premier League. och i mars 2013 tillkännagavs han som den första internationella franchisespelaren för Caribbean Premier League. Senare samma månad avslöjades det av Ponting att detta skulle vara hans sista säsong som spelade cricket, eftersom han i slutet av tävlingen skulle gå i pension från alla former av spelet.[15] I en fanundersökning som genomfördes av CA 2017 utsågs han till landets bästa Ashes XI under de senaste 40 åren.[16] I juli 2018 infördes han i ICC Hall of Fame.

Ponting är den nuvarande assistenttränaren för det australiensiska nationella herrkricketlaget, efter att ha utsetts till rollen i februari 2019.

Personlig information

FULLT NAMN: Ricky Thomas Ponting
BORN: 19 december 1974, Launceston, Tasmanien
√ÖLDER: 46y 224d
NICKNAMES: Punter
BATTING STYLE: Höger handfladdermus
BOWLING STYLE: Höger arm medium
SPELA ROLE: Top order smet
Höjd: 1,78 m
UTBILDNING: Mowbray Primary; Brooks Senior High School, Launceston
F√ĖRBINDELSER: GD Campbell (farbror)
TEAMS: Australiens logotyp

Ricky Ponting, den mest kompromisslösa spelaren i sin generation, växte till Australiens mest framgångsrika run-maker och sitter bara under Bradman i landets totala betyg. Det krävs ett extremt kritiskt öga för att minska hans resultat som körs, vilket verkar samla in nya poster i varje serie. Som att upptäcka en kändis är det nödvändigt att titta två gånger när man analyserar Ponting, först som den arketypiska moderna batsman, sedan som landets 42: e testkapten. Det råder ingen tvekan om hans storhet efter att ha tagit vakt, men hans ledarskap har varit under granskning under stora delar av hans regeringstid. Medan hans blad har glittrat, är hans förvaltarskap pockmärkt av tre Ashes-nederlag Рtvå i England och en hemma Рoch snubblar till Sydafrika och Indien.

Dessa resultat hindrade inte honom från att bli den mest framgångsrika kaptenen i testhistorien efter att ha passerat Steve Waughs 41 segrar i Boxing Day Test 2009-10. I samma match överträffade han Shane Warnes 92 segrar som mest av en individ, och han ledde Australien till 26 på varandra följande obesegrade (slutförda) VM-spel. Han gick ner från kaptenskapet när den körningen slutade, i VM 2011. Under de första tre åren av hans regeringstid var han ansvarig för en superstjärnahet och behövde inte bestämma mycket taktiskt, men när den gruppen gick i pension var han tvungen att byta från en chef till formare.

Som batsman är den enda debatten var han ska ranka honom i spelets största run-makers höga räckvidd. Hyllad av akademitränaren Rod Marsh som den bästa tonårsbatsmannen han någonsin sett, började Ponting med Tasmanien på 17 och Australien på 20 och gavs ut olyckligt för 96 på sin testdebut. Det fanns några tandproblem, inklusive en offentlig erkännande av ett alkoholproblem, men ju längre han gick desto mer mognade han och byggde upp skivor och körningar.

Han spelar alla skott med en full blomning av fladdermus Рtäckmantel och drag är särskilt produktiva metoder Рoch vet bara att attackera. Hans hisnande, döda ögonfältning är en kraft i spelet av sig själv. Endast Sachin Tendulkar har fler århundraden i tester och ODI tillsammans än Ponting, som är en naturlig i spelets traditionella former, men motståndskraftig mot förmånerna från Twenty20, från vilken han gick i pension 2009. Det har varit motgångar mot att undersöka sömmar, högklassig fingerspinn och, senare, korta bollar, som han insisterar på är tänkta att dras eller krokas.

Efter en ganska långvarig ojämn form, tillkännagav Ponting att Perth Test mot Sydafrika i november-december 2012 skulle bli hans sista internationella match.

Coachingroll

Den 1 januari 2017 utsågs Ponting till en interimtränare för Australiens T20I-serie mot Sri Lanka. Ponting tränade också Mumbai-indianerna i IPL från 2014 till 2016. Ponting utsågs till den nya tränaren för Delhi Daredevils (nu Delhi Capitals) i IPL den 3 januari 2018.

Ponting gick med i det australiska cricketcoachingteamet som assistent f√∂r Trans-Tasman Tri-Series 2017‚Äď18.

Leave a Comment