Ricky Ponting Bio đŸ–€

Australisk cricketer

Ricky Thomas Ponting (född 19 december 1974) Ă€r en australisk cricketcoach, kommentator och före detta cricketer. Han anses vara en av de mest framgĂ„ngsrika kaptenerna i internationell crickethistoria, med 220 segrar i 324 matcher med ett vinnande förhĂ„llande pĂ„ 67,91%. Ponting var kapten för det australiensiska landslaget under sin “gyllene era”; mellan 2004 och 2011 i tester och 2002 och 2011 i One Day Internationals (ODIs). Han Ă€r en specialiserad högerhĂ€nt batsman, en utmĂ€rkt slip / close fĂ„ngstfĂ€ltare samt en mycket tillfĂ€llig bowler. Han fick namnet “Cricketer of the Decade 2000″.

Ponting representerade Tasmanian Tigers i australiens inhemska cricket, Hobart Hurricanes i Australiens inhemska T20-tÀvling Big Bash League, och spelade i den indiska Premier League med Kolkata Knight Riders 2008. Han anses allmÀnt vara en av de bÀsta batsmÀnnen i modern tid, tillsammans med spelare som Sachin Tendulkar i Indien och VÀstindiska Brian Lara. Den 1 december 2006 nÄdde han det högsta betyg som uppnÄddes av en testbatsman i 50 Är, Àven om detta övertrÀffades av Steve Smith i december 2017. Han stÄr tvÄa i listan över cricketers efter antal internationella Ärhundraden som poÀngts bakom Sachin Tendulkar.

Han Àr den enda australiensiska testkaptenen som har lett sin sida till tre separata nederlag i Ashes-serien, men ledde Australien till deras andra seger 5-0 Ashes sÄvÀl som seger vid 2003 och 2007 Cricket World Cups och var ocksÄ medlem i 1999 Ärs VM-vinnande lag under Steve Waugh. Han ledde ocksÄ Australien till ICC Champions Trophy-seger tvÄ gÄnger i rad, 2006 och 2009. Efter att ha varit involverad i över 160 tester och 370 ODI Àr Ponting Australiens ledande löpare i test- och ODI-cricket. Han Àr en av endast fyra spelare (tillsammans med Sachin Tendulkar, Rahul Dravid och Jacques Kallis) i historien för att ha fÄtt 13 000 testkörningar. Statistiskt sett Àr han en av de mest framgÄngsrika testkaptenerna genom tiderna, med 48 segrar i 77 tester mellan 2004 och 31 december 2010. Som spelare Àr Ponting den enda cricketer i historien som Àr involverad i 100 testseger. Ponting har ocksÄ rekordet för att ha varit inblandad i de flesta ODI-segrar som spelare, med 262 segrar.

Den 29 november 2012 tillkÀnnagav Ponting sin avgÄng frÄn testkricket, dagen innan han skulle spela i Perth Test mot Sydafrika. Detta var hans 168: e och sista testutseende, motsvarande den australiska rekorden som hölls av Steve Waugh.Ponting gick i pension den 3 december 2012 med ett testslaggenomsnitt pÄ 51,85. Han fortsatte att spela cricket runt om i vÀrlden. I februari 2013 tillkÀnnagavs att han skulle kapta Mumbai-indianernas lag i den indiska Premier League. och i mars 2013 tillkÀnnagavs han som den första internationella franchisespelaren för Caribbean Premier League. Senare samma mÄnad avslöjades det av Ponting att detta skulle vara hans sista sÀsong som spelade cricket, eftersom han i slutet av tÀvlingen skulle gÄ i pension frÄn alla former av spelet.[15] I en fanundersökning som genomfördes av CA 2017 utsÄgs han till landets bÀsta Ashes XI under de senaste 40 Ären.[16] I juli 2018 infördes han i ICC Hall of Fame.

Ponting Àr den nuvarande assistenttrÀnaren för det australiensiska nationella herrkricketlaget, efter att ha utsetts till rollen i februari 2019.

Personlig information

FULLT NAMN: Ricky Thomas Ponting
BORN: 19 december 1974, Launceston, Tasmanien
ÅLDER: 46y 224d
NICKNAMES: Punter
BATTING STYLE: Höger handfladdermus
BOWLING STYLE: Höger arm medium
SPELA ROLE: Top order smet
Höjd: 1,78 m
UTBILDNING: Mowbray Primary; Brooks Senior High School, Launceston
FÖRBINDELSER: GD Campbell (farbror)
TEAMS: Australiens logotyp

Ricky Ponting, den mest kompromisslösa spelaren i sin generation, vĂ€xte till Australiens mest framgĂ„ngsrika run-maker och sitter bara under Bradman i landets totala betyg. Det krĂ€vs ett extremt kritiskt öga för att minska hans resultat som körs, vilket verkar samla in nya poster i varje serie. Som att upptĂ€cka en kĂ€ndis Ă€r det nödvĂ€ndigt att titta tvĂ„ gĂ„nger nĂ€r man analyserar Ponting, först som den arketypiska moderna batsman, sedan som landets 42: e testkapten. Det rĂ„der ingen tvekan om hans storhet efter att ha tagit vakt, men hans ledarskap har varit under granskning under stora delar av hans regeringstid. Medan hans blad har glittrat, Ă€r hans förvaltarskap pockmĂ€rkt av tre Ashes-nederlag – tvĂ„ i England och en hemma – och snubblar till Sydafrika och Indien.

Dessa resultat hindrade inte honom frÄn att bli den mest framgÄngsrika kaptenen i testhistorien efter att ha passerat Steve Waughs 41 segrar i Boxing Day Test 2009-10. I samma match övertrÀffade han Shane Warnes 92 segrar som mest av en individ, och han ledde Australien till 26 pÄ varandra följande obesegrade (slutförda) VM-spel. Han gick ner frÄn kaptenskapet nÀr den körningen slutade, i VM 2011. Under de första tre Ären av hans regeringstid var han ansvarig för en superstjÀrnahet och behövde inte bestÀmma mycket taktiskt, men nÀr den gruppen gick i pension var han tvungen att byta frÄn en chef till formare.

Som batsman Àr den enda debatten var han ska ranka honom i spelets största run-makers höga rÀckvidd. Hyllad av akademitrÀnaren Rod Marsh som den bÀsta tonÄrsbatsmannen han nÄgonsin sett, började Ponting med Tasmanien pÄ 17 och Australien pÄ 20 och gavs ut olyckligt för 96 pÄ sin testdebut. Det fanns nÄgra tandproblem, inklusive en offentlig erkÀnnande av ett alkoholproblem, men ju lÀngre han gick desto mer mognade han och byggde upp skivor och körningar.

Han spelar alla skott med en full blomning av fladdermus – tĂ€ckmantel och drag Ă€r sĂ€rskilt produktiva metoder – och vet bara att attackera. Hans hisnande, döda ögonfĂ€ltning Ă€r en kraft i spelet av sig sjĂ€lv. Endast Sachin Tendulkar har fler Ă„rhundraden i tester och ODI tillsammans Ă€n Ponting, som Ă€r en naturlig i spelets traditionella former, men motstĂ„ndskraftig mot förmĂ„nerna frĂ„n Twenty20, frĂ„n vilken han gick i pension 2009. Det har varit motgĂ„ngar mot att undersöka sömmar, högklassig fingerspinn och, senare, korta bollar, som han insisterar pĂ„ Ă€r tĂ€nkta att dras eller krokas.

Efter en ganska lÄngvarig ojÀmn form, tillkÀnnagav Ponting att Perth Test mot Sydafrika i november-december 2012 skulle bli hans sista internationella match.

Coachingroll

Den 1 januari 2017 utsÄgs Ponting till en interimtrÀnare för Australiens T20I-serie mot Sri Lanka. Ponting trÀnade ocksÄ Mumbai-indianerna i IPL frÄn 2014 till 2016. Ponting utsÄgs till den nya trÀnaren för Delhi Daredevils (nu Delhi Capitals) i IPL den 3 januari 2018.

Ponting gick med i det australiska cricketcoachingteamet som assistent för Trans-Tasman Tri-Series 2017–18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *