Virat Kohli Bio đŸ–€

Indian Cricketer

Virat Kohli (född 5 november 1988) Àr en indisk cricketer och den nuvarande kaptenen för det indiska landslaget. Kohli Àr en högerhÀnt topporderbatsman och betraktas som en av de bÀsta samtida batsmÀnnen i vÀrlden. Han spelar för Delhi i inhemsk cricket och för Royal Challengers Bangalore i Indian Premier League (IPL) som kapten för franchisen sedan 2013.

Kohli kapade Indien under 19-talet till seger vid VM under 19 Ă„r 2008 i Malaysia. Efter nĂ„gra mĂ„nader senare debuterade han för Indien mot Sri Lanka vid 19 Ă„rs Ă„lder. Ursprungligen efter att ha spelat som reservbatsman i det indiska laget, etablerade han sig snart som en vanlig i ODI-medelordningen och var en del av truppen som vann 2011-VM. Han debuterade 2011 och ryckte bort taggen “ODI-specialist” senast 2013 med Testhundratal i Australien och Sydafrika. Har nĂ„tt den första platsen i ICC-rankingen för ODI-slagmĂ€n för första gĂ„ngen 2013, Kohli hittade ocksĂ„ framgĂ„ng i Twenty20-formatet, vann Man of the Tournament tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ ICC World Twenty20 (2014 och 2016).

Kohli utnÀmndes till vice kapten för ODI-teamet 2012 och överlÀmnade testkaptenskapet efter Mahendra Singh Dhonis testpension 2014. I början av 2017 blev han kapten med begrÀnsad övergÄng ocksÄ efter att Dhoni gick ut frÄn positionen. I ODI har Kohli det nÀst högsta antalet Ärhundraden och det högsta antalet Ärhundraden i banor i vÀrlden. Han har vÀrldsrekordet för att vara den snabbaste batsman till 8000, 9 000, 10 000, 11 000 och 12 000 körningar i ODI-cricket. Bland indiska batsmÀn har Kohli det bÀsta testbetyget nÄgonsin (937 poÀng), ODI-betyg (911 poÀng) och T20I-betyg (897 poÀng).

Kohli har mottagit mĂ„nga utmĂ€rkelser som Sir Garfield Sobers Trophy (Årets ICC Cricketer) 2017 och 2018; ICC Test Player of the Year 2018; ICC ODI-spelaren för Ă„ret 2012, 2017 och 2018 och Wisden Leading Cricketer in the World 2016, 2017 och 2018. Han fick Arjuna-priset 2013, Padma Shri under sportkategorin 2017 och Rajiv Gandhi Khel Ratna, den högsta idrottshedern i Indien, 2018. Kohli rankas som en av vĂ€rldens mest kĂ€nda idrottare av ESPN och ett av de mest vĂ€rdefulla idrottsmĂ€rkena av Forbes. År 2018 utsĂ„g Time magazine Kohli till en av de 100 mest inflytelserika i vĂ€rlden. År 2020 rankades Kohli som 66: e plats i Forbes-listan över de 100 högst betalda idrottare i vĂ€rlden för Ă„r 2020 med ett uppskattat resultat pĂ„ 26 miljoner dollar.

Den 22 april 2021, mot Rajasthan Royals, blev Kohli den första spelaren nÄgonsin i IPL som fick 6000 IPL-körningar.

Personlig information

Född: 5 november 1988 (32 Är)
Födelseort: Delhi
Höjd: 175 cm
Roll: Batsman
Batting Style: Right Handed Bat
Bowling Style: Högerarm medium

Profil

En spunky, knubbig tonĂ„ring med gelat hĂ„r skott till berömmelse efter att ha lett Indien till Ă€ra i VM under 19 pĂ„ Kuala Lumpur i början av 2008. I ett indiskt lag fylt med helgonliknande ikoner som Ă€r vĂ€rda sina egna hagiografier, skulle Virat Kohli, med sin mest icke-indiska, “dĂ„liga pojke” -intensitet, helt klart vara en utstötad.

Slipa igenom raderna

Han gick snart med i senior Men in Blue pÄ Sri Lanka, kom augusti 2008. I avsaknad av de vanliga öppnarna fick Virat Kohli en chans att öppna batting i ODI-serien. Han spelade nÄgra prisvÀrda slag i sin utökade körning som öppnare, dÄ Indien fortsatte att vinna ODI-serien. Men det etablerade och formidabla paret Tendulkar och Sehwag höll Kohli ur laget

20-Ă„ringen fortsatte att imponera pĂ„ Delhi och dominerade attacker, vilket tydligt visade att han tillhörde en mycket högre nivĂ„; att junior cricket var under hans normer. Kohli reste sedan till Australien 2009 för Emerging-spelarturneringen och stĂ€mplade sin myndighet över bowlingattackerna. Han lĂ€gger till “big-match temperament” till sitt CV, snörde ett flytande hundra i finalen mot Sydafrika och ledde sitt team till en klinisk seger. Den unga underbarnen, knappt gammal nog för att ta emot sin man-of-the-match champagne, avslutade turneringen med 398 körningar frĂ„n 7 utflykter med tvĂ„ Ă„rhundraden och tvĂ„ femtiotal, vilket sĂ€kerstĂ€llde att han förblev frĂ€sch i vĂ€ljarnas sinne.

Cementera en nationell plats

VĂ€ljarna hade inget annat val Ă€n att ge Kohli ytterligare en gĂ„ pĂ„ indisk sida, och den hĂ€r gĂ„ngen samlade han ett antal imponerande poĂ€ng. Efter att ha fĂ„tt en utökad körning Ă„terbetalade han deras tro genom att ha noterat sin jungfru ODI hundra i en imponerande körkamp mot Sri Lanka i december 2009 – hans första av mĂ„nga exemplariska slag i körchaser. I VM-finalen 2011, den största etappen av dem alla, Kohli, tillsammans med sin Delhi-lagkamrat Gautam Gambhir, drog av sig en i stort sett underskattad rĂ€ddningsinsats med en 83-körningsstĂ€llning efter att ha förlorat öppnarna tidigt. Denna knock spelade en avgörande roll för att sĂ€tta plattformen för MS Dhonis sĂ€kra knock pĂ„ 91 *, som sĂ„ smĂ„ningom vann Indien VM pĂ„ den förtrollande kvĂ€llen i Mumbai.

I baksmÀlla av VM-euforin fortsatte Kohli att ta gigantiska framsteg i formatet med begrÀnsade översÀttningar. Tre Är efter sin ODI-debut fick han Àntligen det eftertraktade testmössan pÄ de karibiska öarna i juli 2011 pÄ grund av behovet av att vila de Àldre spelarna. Efter en serie vardera mot Dukes-bollen och SG-bollen var det nu dags för hans rÀttegÄng mot Kookaburra Down Under. I de tvÄ första testerna tycktes han sakna tekniken för att spela i Australien och bibehöll sin lÄga hÄllning pÄ studsspÄren. Han hade ocksÄ en ganska begrÀnsande triggerrörelse med framfoten rutinmÀssigt över mot off-stump, vilket hindrade den nödvÀndiga rörelsen för att spela bakfotskott som drag och snitt.

Battingteknik och idiosynkrasier

Kohli har ett till synes hett huvud pÄ axlarna, men han kanaliserar all sin ilska medan han slÄr. KÀnd för att vara en aggressiv batsman alltid pÄ jakt efter körningar, han har ett ganska ljud , om Àn nÄgot okonventionell teknik, vilket fÄr honom att bedöma lÀngden pÄ bollen tidigare Àn de flesta, och otroligt snabba handleder för att köra hÀnderna genom bollen, Àven mot snabba bowlers. Han Àr lika skicklig mot takt och snurr och ser aldrig orubbligt pÄ vecken. Med fina fotrörelser mot spinnarna Àr han kÀnd för att vara ganska förstörande nÀr situationen krÀver det. Han har varit tvungen att fylla nÄgra ganska stora skor frÄn sina föregÄngare och har gjort ett beundransvÀrt jobb för att sÀga det mildt.

Leave a Comment