Viv Richards Bio đŸ–€

Westindian Cricketer

Sir Isaac Vivian Alexander Richards, (född 7 mars 1952) Àr en Antiguan-pensionerad cricketer som representerade VÀstindien pÄ test- och internationell nivÄ. Han betraktas som en av de största batsmÀnnen genom tiderna. I december 2002 valdes han av Wisden till den största ODI-batsman genom tiderna, liksom den tredje största testbatsman genom tiderna, efter Donald Bradman och Sachin Tendulkar . Richards valdes till en av de fem cricketers of the Century av en 100-ledamot expertpanel Är 2000, tillsammans med Donald Bradman, Garfield Sobers, Jack Hobbs och Shane Warne. Han Àr ocksÄ mentor för T20-teamet Quetta Gladiators i Pakistan Super League.

I en dags cricket bedömdes Richards av Wisden Cricketers Almanack för att ha spelat de bÀsta One Day International (ODI) innings genom tiderna. Hans konsekventa slagförmÄga resulterade i att han blev den första cricketern i ODI-historien för att uppnÄ 20 Man of the Match-utmÀrkelser.

Sammantaget fick Richards 8 540 körningar i 121 testmatcher i genomsnitt 50,23, inklusive 24 Ärhundraden. Som kapten vann han 27 av 50 testmatcher och förlorade bara 8. Han fick ocksÄ nÀstan 7000 körningar i One Day Internationals och mer Àn 36 000 i förstklassig cricket. Knighted för sina bidrag till cricket, idag Àr Richards en tillfÀllig cricketkommentator och team mentor.

2009 infördes Richards i ICC Cricket Hall of Fame.

Översikt

FULLT NAMN: Isaac Vivian Alexander Richards
BORN: 7 mars 1952, St John’s, Antigua
ÅLDER: 69y 145d
VET OcksÄ som: Sir Viv Richards
BATTING STYLE: Höger handfladdermus
BOWLING STYLE: Höger arm lÄngsam, höger arm offbreak
FÖRBINDELSER: MA Richards (son), D Richards (halvbror), M Richards (bror)
ÖVRIGT: Coach
TEAMS: VĂ€stindien

Du visste nĂ€r han kom. Den utgĂ„ende fladdermannen skulle redan ha försvunnit i paviljongen, och förvĂ€ntningarna pĂ„ vad som skulle följa fyllde luften. Viv vĂ€nde dig
 dags att fundera över. Sedan dök han upp, sauntering, svĂ€ngande, vapen som lĂ„ngsamt lindade. Han skulle ta vakt, och sedan lutade huvudet nĂ„got tillbaka och kela sitt gummi, han gick nĂ„gra steg ner pĂ„ planen för att knacka pĂ„ det medan han tittade pĂ„ bowlaren i ögat. Det berĂ€knades hot och magnifik teater frĂ„n utan tvekan den mest förödande fladderman genom tiderna.

Hur man skÄlar till honom? FÄ honom till andra Ànden, kanske. HÄll din nerv, ta inte det som kan följa som personligt. Ibland var han tidigt sÄrbar om hans önskan att dominera övervÀldigade honom. Men han hade ingen svaghet förrÀn synen oÀndligt men oundvikligen började slÀppa honom och dessa ögonskott blev svÄrare.

Hans styrkor var pÄ framfoten. SÄ lÄngt framÄt kunde han fÄ att han kunde plantera den vÀnstra foten utanför linjen med av stubben, pÄ en gÄng eliminera lbw och skapa sin egen benstubblinje dÀr han obevekligt skulle vippa bowlers genom midwicket. Eller sÄ kan han skicka en liknande boll som skummar genom extra tÀckning. RÀta bollen lÀngs stubbarnas linje och bowlaren hade en chans, men han missade sÀllan och de hade en fruktansvÀrd risk.

Hans kraft var fantastisk, han anslöt sig förödande och bar aldrig en hjÀlm, gungade tillbaka frÄn sin frÀmre fotbas för att ta bollen frÄn sin ögonlinje framför torget. Ibland, utan nÄgon uppenbar anledning, skulle han blockera en över pÄ obeflÀckat sÀtt, till synes i defensivt lÀge innan bollen hade lÀmnat bowlarens hand. Sedan, uppdaterad, skulle han gÄ igen.
Mike Selvey oktober 2004

“Vivs ingĂ„ngar var de av de romerska kejsarna som gick ut pĂ„ korstĂ„get; hans vistelser vid wicket, passeringsrĂ€ttigheter. Han kom för att döda allt före honom och frĂ€mst lyckades han “

ugn i tyget i Chris Cowdreys glittrande repertoar efter middagen Ă€r berĂ€ttelsen om kastet i hans första och, som det visade sig, bara Test som kapten för England. “Poetisk licens ganska mycket hela vĂ€gen,” medger Cowdrey glatt, “men poĂ€ngen Ă€r att allt jag berör var skrivet över hans ansikte.”Det ansiktet tillhörde den mest karismatiska cricketern i Ă„ldern. Sir Viv Richards behöver ingen introduktion. Han var en hjĂ€lte för oss alla; en verkligt lysande cricketer som spelade spelet med fokus, passion och ohĂ€mmad glĂ€dje matchad av mycket fĂ„. Den yttre bakomslaget pĂ„ hans sjĂ€lvbiografi har ett citat frĂ„n Sir Ian Botham: “Det har aldrig varit en bĂ€ttre spelare.”Kanske kanske inte. Vad vi kan sĂ€ga Ă€r att nĂ€r Richards var “pĂ„”, fanns det ingen nĂ€ra.

PĂ„ morgonen den 21 juli 1988 gick Cowdrey ut för att kasta pĂ„ Headingley i cricketbyxor och en vit England-trĂ€ningstopp. Han vet inte varför, inte heller var blazern var. Efter en tid vĂ€nde sig förvĂ€ntanens brumma runt marken till jublande nĂ€r Richards strövade pĂ„ utmarken och med den bekanta rullande gĂ„ng tog sig till mitten i en maroon West Indies trĂ€ningsdrĂ€kt och utan vĂ„rd i vĂ€rlden. “Han var min favoritspelare i vĂ€rlden, sĂ„ att vara hans motsatta nummer var skrĂ€mmande för att sĂ€ga det mildt. NĂ€r han gick mot mig steg hĂ„rstrĂ„n pĂ„ baksidan av nacken.”Efter en handskakning bytte de verbalt lag, typ av.

“Tja,” sa Chris, “vi har Gooch, Curtis, Athey, Gower, Lamb, Smith pĂ„ debut
”” Inga problem, man, du spelar vem du gillar, “avbröt Viv. “Jag antar inte att han hade varit mer uppmĂ€rksam om jag hade sagt Hutton, Compton och May; han brydde sig verkligen inte vem de spelade mot. Jag Ă€r klar. Han började.”

“Okej, nu, lĂ„t mig tĂ€nka, fel, Greenidge, nej, Gordon Ă€r skadad, sĂ„ det Ă€r Dessie, sedan Duje, ja, Duje
 ja man, vi har Haynes 
 Dujon 
 Richards 
 Richardson 
 “

“Jag sa: ‘Okej, det kommer att göra!”Som jag liksom gjorde för att bryta isen lite och han log halvt och sa att han borde avsluta ocksĂ„. Kom ihĂ„g inga matchdomare dĂ„, eller officiella lagblad. Richie Richardson spelade inte faktiskt, det var Keith Arthurton, men de flesta namnen brast pĂ„ mig som en lista som skickades frĂ„n gudarna, men sanningen sĂ€gs, de var nĂ„gra korta av de bĂ€sta sidorna de kunde sĂ€tta pĂ„ parken .”

“Dessa fellas i dag vill överkomplicera den hĂ€r saken som slĂ„r. Kom fram, kom inför mannen som utmanar dig, visa honom vem som Ă€r chef. Var chefen, för om du inte tror att du Ă€r det kommer ingen annan att göra det.”
VIV RICHARDS

Leave a Comment